Quantcast

Permainos Kauno policijoje: vadovybė persikėlė dirbti į Vilijampolę

Kauno policijos vadovybė iš Vytauto prospekto persikėlė dirbti į Vilijampolę. Tai susiję ne su noru būti arčiau Daktarų gaujos šaknų, o su planuojamu paveldosauginio pastato, kuriame ji iki šiol buvo įsikūrusi, kapitaliniu remontu.

Kauno apskrities policijos viršininkas su dviem savo pavaduotojais, referente ir Komunikacijos poskyrio vedėja praėjusią savaitę persikėlė dirbti į beveik prieš šešerius metus Raudondvario plente pastatytą modernų Santakos policijos komisariato pastatą.

Tačiau pirmiau jų iš Parodos kalno papėdėje esančių rūmų išsikėlė Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyba. Nuo gegužės 24-osios jos pareigūnai dirba Baltų prospekte – buvusios Šilainių policijos nuovados pastate, kuriame pastaraisiais metais veikė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Migracijos skyriaus pasų poskyris, šiemet kovą persikėlęs į Šančius – A.Juozapavičiaus prospektą.

Planuojama, kad artimiausiais mėnesiais Vytauto prospekto ir Laisvės alėjos sankirtoje esantis Kauno apskrities VPK pastatas liks tuščias.

Planuojama, kad artimiausiais mėnesiais Vytauto prospekto ir Laisvės alėjos sankirtoje esantis Kauno apskrities VPK pastatas liks tuščias. Visus juose įsikūrusius specializuotus padalinius, kaip ir budėtojų dalį, priglaus kiti Kaune esantys policijos padaliniai. Kiek užtruks ši priverstinė emigracija, šiandien negali pasakyti niekas, nes dar nėra galutinio sprendimo dėl šių metų vasarį paskelbto konkurso dėl kapitalinio Kauno apskrities VPK pastato remonto baigties. Viliamasi, kad Kauno apskrities policijos vadovybė kartu su specializuotais savo padaliniais galės čia vėl sugrįžti po dvejų trejų metų.

Kauno apskrities VPK – pastatytas tarpukario metais. Jis laikomas vienu įdomiausių šio laikotarpio Lietuvoje iškilusių administracinių pastatų. Architektas Vytautas Landsbergis-Žemkalnis jį buvo suprojektavęs Kauno apskrities savivaldybei, tačiau galiausiai čia liko šeimininkauti policija.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Pernai birželį Radvilėnų plente pradėtame statyti naujame Kauno policijos pastate turėtų įsikurti tik kai kurių komisariatų darbuotojai. Greičiausiai – Žaliakalnio ir Dainavos. Kaip skelbta prasidėjus šio pastato statybai, numatoma darbų pabaiga – 2022-ųjų pradžia. Anot Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėjos Odetos Vaitkevičienės, kol kas viskas vyksta pagal planą. O pagal jį po trejų–penkerių metų Kaune turėtų smarkiai sumažėti policijos pastatų. Nes, kaip jau skelbta, pernai lapkritį susijungė į vieną Nemuno policijos komisariatą ir Panemunės bei Centro policijos komisariatai. Kol kas jie tebedirba buvusiuose savo pastatuose. Tačiau atnaujinus Panemunės policijos komisariato pastatą A.Juozapavičiaus prospekte, pristatant ketvirtąjį aukštą, bus atsisakyta Centro policijos komisariato patalpų Kęstučio gatvėje, nes visi jo darbuotojai persikels į Šančius. Ir šias rekonstrukcijas planuojama užbaigti 2022-aisiais.

Anot O.Vaitkevičienės, Kauno apskrities VPK vadovybei persikėlus į Vilijampolę, laikas, kada ji priima gyventojus, nesikeičia. O apie naują susitikimo vietą jie bus informuoti, kaip ir anksčiau, paskambinę Kauno apskrities VPK interneto svetainėje nurodytu išankstinės registracijos telefonu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
Juozapavičiaus pr.ant pastato "prilipdys" 4 aukštą.Tas pastatas-ne paveldas?Nes šalia esančių barakų remontui buvo keliami ohooo kokie reikalavimai.

ALKOHOLIKAS

ALKOHOLIKAS portretas
LGBT Vilniuoje , panašiuose požemiuose įsirengė viešnamį , bent taip reklamavosi ker televiziją kažkada .

ALGIS

ALGIS portretas
Gal į Daktaro pilį , labai tiktų , mokėtų nuomą ''globotiniui '' .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių