Quantcast

Kauno oro uoste nusileido dar vienas lėktuvas su apsaugos priemonėmis medikams

Kauno oro uoste pirmadienio vakarą nusileido dar vienas lėktuvas su šalies medikams skirtomis apsaugos priemonėmis.

Turkijos krovinių avialinijų „ULS Airlines Cargo“ lėktuvas Karmėlavoje nutūpė apie pusę aštuonių vakaro, BNS informavo Lietuvos oro uostų atstovas Marius Zelenius.

Apie šį lėktuvą, pakilusį iš Frankfurto Hano oro uosto ir gabenantį apsaugos priemones medikams, feisbuke pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

„Dėl logistinių vingrybių šįkart tikslaus priemonių skaičiaus pasakyti negaliu. Žinau, kad tai užsakymas, kuris bus pristatytas dviem reisais. Antrasis lėktuvas turėtų leistis po kelių dienų“, – rašė Vyriausybės vadovas.

Jo teigimu, dviem reisais iš viso bus atgabenta 12 mln. vienetų pirštinių, daugiau nei 1 mln. kaukių, 114 tūkst. batų apsaugų, daugiau nei 65 tūkst. apsauginių akinių, daugiau nei 50 tūkst. respiratorių, 26 tūkst. vienetų apsauginių drabužių ir 114 pacientų stebėjimui skirtų monitorių.

„Visa tai vėl bus skirta mūsų pirminei grandžiai kovoje su koronavirusu – medikams. Privalome juos aprūpinti“, – teigė S. Skvernelis.

Jis taip pat priminė, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavesta per dvi savaites užtikrinti, kad dezinfekciniai skysčiai, kaukės bei kitos reikalingos apsaugos priemonės būtų prieinamos visiems Lietuvos gyventojams.

Pirmadienio vakarą Karmėlavoje nusileidęs lėktuvas – jau trečiasis orlaivis, atgabenęs Kinijoje užsakytas apsaugos priemones. Pirmi du atvyko šeštadienį ir sekmadienį.

Vyriausybė skelbė, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.

Šioms priemonėms pirkti Vyriausybė skyrė 24 mln. eurų.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad šių priemonių turėtų užtekti trims mėnesiams, jos gabenamos į Lietuvos ligonines.

Medicinines priemones į Lietuvą planuojama gabenti ir pirmadienį bei antradienį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tegul Veryganas

Tegul Veryganas portretas
suskaičiuoja ir paskelbia kiek kainuoja dabar brangiau užsakinėti kai nedašunta daunams (atsiprašau daunų) kad reikia tokius užsakymus daryti kartu su ES

r

r portretas
Perka kinietiska suda , duotu LT zmonem pagamint, ir dar giresi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių