Quantcast

Kauno mokytojams – miesto dėmesys: dėl COVID-19 tiria greitaisiais testais

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 3-ąją Kaunas vienas pirmųjų šalyje startavo su greitaisiais COVID-19 testais miesto mokyklų mokytojams. Ketvirtadienį mobiliajame patikrų punkte atlikti pirmieji 20 testų. Kol kas visi – neigiami. Iš viso jų planuojama beveik 6 tūkst.

Pasak Kauno mero patarėjo ryšiams su visuomene Tomo Jarusevičiaus, miestas veikia pagal iš anksto parengtą detalų veiksmų planą. Vienos mokyklos mokytojai autobusu nuvežami į patikros punktą, ten jiems atskiroje erdvėje saugiai atliekamas greitasis testas.

Jei paaiškėtų teigiamas atvejis, tai būtų laikoma preliminariu rezultatu, nes, kaip žinia, greitieji teistai gali sureaguoti į kitus parametrus ir dar nebūtinai reikštų koronavirusinę infekciją (COVID-19).

Kaip teigia Kauno savivaldybės atstovas, vis tik pagal tą patį veiksmų planą numatyta čia pat gretimoje mobiliojo patikros punkto erdvėje atlikti PGR (polimerazės grandininės reakcijos) testai ir toks pacientas atskiru transportu būtų parvežtas į saugią aplinką saviizoliacijai, kol bus operatyviai gauti pastarieji rezultatai. Siekiame maksimaliai sumažinti jų trukmę, kad visi duomenys būtų gaunami kiek galima operatyviau.

„Darbas su vaikais savaime yra įtemptas ir reikalaujantis padidinto dėmesio. Šiandieninės sąlygos visa tai dar labiau sustiprina, tad miesto pareiga – pasirūpinti, kad mokytojai išvengtų papildomo streso ir galėtų pilnavertiškai dirbti pradėdami naujus mokslo metus. Tikimės, kad šios prevencinės priemonės suteiks daugiau užtikrintumo švietimo įstaigų darbuotojams ir leis koncentruotis į savo tiesiogines funkcijas“, – komentuoja Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Artimiausiu metu bus sudarytos analogiškos sąlygos išsitirti ir Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o bl

 o bl portretas
Tai nesupratau??? Yra chujovi, geri, ir geriausi? Pz

Ai jo

Ai jo portretas
Čia tiria tais greitais kur Veryga pirko nustatyt genomui ar jau persirgęs :D Bet tai nieko tokio, asilams gerai ir šitie, juk ką pasakė- tuo ir tiki.

Anonimas

Anonimas portretas
Mokytojams reikalingi kaukės. Nupirkyt mums kaukių. O testais tirkit Veryga.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių