Quantcast

Kauno miesto taryba po atostogų sugrįžo į darbus

Kauno miesto politikai vasarojo beveik du mėnesius, o antradienį atidarė rudens sesiją. Sugrįžus po atostogų laukė apie pusšimtis miestui svarbių klausimų.

Miesto taryba prieš tai posėdžiavo liepą, tada buvo dviejų mėnesių pertrauka, kurios metu nemažai politikų galėjo pailsėti ir pasimėgauti vasara. 

Tiesa, kadangi epidemiologinė situacija šalyje dėl koronaviruso negerėja, Kauno politikai vis dar rinkosi į nuotolinį posėdį. Taip miesto valdžia posėdžiauja jau apie pusantrų metų, nuo praėjusių metų pavasario. Kaip jau tapo įprasta, norintys pasisakyti turi registruotis dviejose sistemose bei pakelti virtualias rankas.

Taisyklės yra tokios, kokios yra ir mes visi turime jų laikytis.

„Tenka apgailestauti, kad posėdžiai ir toliau vyksta nuotoliniu būdu. Jau nuo gegužės prašėme, kad posėdis, laikantis visų saugumo reikalavimų, vyktų gyvai, nes mes turime privilegiją paklausti, bet visuomenės nariai dabar tokios galimybės neturi – posėdžius gali tik stebėti internetu“, – teigė opozicijos lyderė Edita Gudišauskienė.

Tačiau valdantieji atkirto, kad nuotolinis posėdis leidžia užtikrinti saugumą. „Yra rekomendacijos ir reikalavimai pandemijos metu, kuriuos arba galima, arba negalima išlaikyti. Tada patys apsuktumėte plokštelę ir pradėtumėte kalbėti, kad posėdžiai suorganizuoti nesilaikant reikalavimų. Taisyklės yra tokios, kokios yra ir mes visi turime jų laikytis“, – į kritiką dėl nuotolinių posėdžių atsakė vicemeras Andrius Palionis.

Pirmame rudens sesijos tarybos posėdyje svarstomi klausimai, susiję su tam tikrų pareigybių atlyginimų keitimu, pateikti nežymūs biudžeto pataisymai, taip pat taryba turėjo apsispręsti dėl viešų erdvių akcentų, metų mokytojo premijos, parduodamų nekilnojamojo turto objektų ir kitais klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Tai gerai, pačiu laiku. Galės dabar vieningai imtis mero apatinių skalbimo. Pastaruoju metu iš mero pusės nemalonus kvapelis sklido.

Kultūra

Kultūra portretas
Nemalonu, švelniai tariant, skaityti buvusio mero šeimos ir dabartinės miesto tarybos narės pastovius "komentarus" apie miesto Merą.

Aleksotas

Aleksotas portretas
Absurdas, tikrai turi vykti normalūs posėdžiai, o ne virtualūs.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių