Quantcast

Rotušėje – iškilmingas greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojų pagerbimas

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kauno rotušėje iškilmingai paminėtas Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) 100-metis. Jos istorija skaičiuojama nuo 1919 m., kai Kauno miesto valdyba pradėjo finansuoti sanitarinio automobilio ir personalo išlaikymą.

Šventėje pagerbti ilgamečiai stoties darbuotojai. „Gal ne visiems padėkosime, tačiau jūs visi esate verti pagarbos. Jums dėkingi milijonai žmonių, kuriems jūs esate teikę pagalbą“, – sveikindamas darbuotojus sakė Kauno miesto GMPS direktorius Nerijus Mikelionis.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pastebėjo, kad Kauno miesto GMPS yra šiuolaikiška įstaiga, jos pasiekimus liudija ir stoties komandų laurai tarptautinėse greitosios pagalbos žaidynėse.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis atkreipė dėmesį, kad šios tarybos žmonės su kauniečiais būna ir džiaugsme, pavyzdžiui, kai gimsta vaikas, ir bėdoje. Jis kreipėsi į A. Verygą: „Reiktų ministerijoje peržiūrėti visus kaštus tam, kad šie žmonės gautų jų darbo vertą atlyginimą“.

Už ypatingus nuopelnus Lietuvos sveikatos apsaugos sistemai, Kauno miesto garsinimą ir didžiulį indėlį į skubiosios medicinos pagalbos teikimo gerinimą V. Matijošaitis įteikė N. Mikelioniui Santakos II laipsnio garbės ženklą.

Dabar stoties dispečeriai atsako į skambučius iš keturių Lietuvos apskričių, o teikti pirmosios pagalbos vykstama ir į tolimesnius šalies taškus. Pasak N. Mikelionio, šiandien stotyje yra europinius ir pasaulinius reikalavimus atitinkančios struktūrinės įstaigos dalys: dviejų tipų greitosios medicinos pagalbos brigados (pradinio ir pažangaus gyvybės palaikymo) ir GMPS dispečerinė, kurios darbas pagrįstas tarptautiniais standartais, tarptautiniu iškvietimo priėmimo algoritmu, kuriuo naudojamasi daugiau kaip 43 šalyse.

Jums dėkingi milijonai žmonių, kuriems jūs esate teikę pagalbą.

2016 m. stoties dispečerinė akredituota kaip gerosios praktikos ir aukščiausios kompetencijos centras. Tuo patvirtinama, kad ji atitinka pasaulinius standartus. Ši dispečerinė priima pagalbos skambučius numeriu 033 arba peradresuotus skambučius numeriu 112 iš Kauno, Tauragės, Marijampolės ir Alytaus apskričių. Čia gyvena beveik 900 tūkst. gyventojų, vienu metu budi 68 greitosios medicinos pagalbos (GMP) brigados.

„Nesijaučiame esantys kažkur užnugaryje, palyginus su kitų Europos šalių greitosiomis. Mes esame pasiekę aukščiausius gaivinimo rezultatus tais atvejais, kai žmogui įvyksta klinikinė mirtis dėl tam tikrų kardiologinių problemų. Toliau rezultatų gerėjimas priklauso tik nuo tų žmonių, kurie yra šalia nukentėjusiojo, – todėl, anot N.Mikelionio, labai svarbu, kad visuomenė dalyvautų padedant GMP darbuotojams atlikti savo funkcijas. – Siekiame plėsti pirmosios pagalbos teikėjų tinklą, norime didesnę visuomenės dalį apmokyti, kad jie žinotų, kaip teikti pirmąją pagalbą, ir suburti tokius žmones į tinklą.“

Nerijus Mikelionis

Stotyje planuojama plėsti rugsėjį startavusių rajono GMP brigadoms padedančių klasterinių brigadų darbą, taip pat konsultacinio numerio paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

033

033 portretas
Ministre reikia Kauno GMP C kategorijos automobilių bent 2 Reanimobiliu

Mat-tvoju-saika

Mat-tvoju-saika portretas
Gelbekit - vel to godaus dieduko feisas...

Geriausias darbas

Geriausias darbas portretas
Kiekvienas gali užsidirbti 750 USD per dieną ... Galite uždirbti nnuo 18000–28000 per mėnesį ar net daugiau, jei dirbate visą darbo dieną ... Tai paprasta, tiesiog vykdykite šiame puslapyje pateiktas instrukcijas, atidžiai perskaitykite nuo pradžios iki pabaigos ... Tai yra lankstus darbas, tačiau gera prabangos galimybė. Norėdami gauti daugiau informacijos, apsilankykite svetainėje. ..............>>>>>>>>>> w­­w­­w.T­­r­­a­­baj­o­s­7.C­om
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių