Quantcast

Kauno meras: tegul juokiasi iš savęs, bet iš manęs tyčiotis neleisiu

Seimo Antikorupcijos komisijos darbo grupė dėl galimų korupcijos rizikų Kauno miesto savivaldybėje į posėdį trečiadienį kvietė Kauno merą Visvaldą Matijošaitį, bet šis atvykti neketina ir sako tyčiotis iš savęs neleisiantis.

„Stebėtina, kodėl meras V. Matijošaitis bijo ateiti į Seimo Antikorupcijos darbo grupės posėdį ir išdėstyti savo nuomonę apie tai, kas vyksta Kauno miesto savivaldybėje. Meras yra vadovas, kuris turi žinoti, kas vyksta jo įstaigoje, turėti nuomonę ir gebėti ją paaiškinti“, – antradienį išplatintame pranešime sako konservatorius Andrius Vyšniauskas.

„Kvietime merui nurodėme, kad norime klausti mero, kas susiję su jo pareigomis. Pavyzdžiui, apie paties mero vadovaujamą Urbanistinių, architektūrinių ir investicinių klausimų komisiją ir kuri yra svarbi planuojant Kauno infrastruktūrą bei formuluojant užduotis viešųjų pirkimų specialistams. Manau, kad vykdomo tyrimo kontekste yra svarbu sudaryti galimybę ir merui pateikti savo įvykių versiją“, – pranešime cituojamas parlamentaras.

Andrius Vyšniauskas (Ž. Gedvilos/BNS nuotr.)

Antikorupcijos komisijos laikinosios tyrimo grupės posėdžio darbotvarkėje trečiadienį numatyti klausimai „liudytojo apklausa“ ir pakviesti V. Matijošaitis bei kyšininkavimu įtariamas buvęs Kauno savivaldybės administracijos vadovas Vilius Šiliauskas.

V. Matijošaitis antradienį paskelbtame pareiškime Seimo Antikorupcijos komisijos darbo grupės kvietimą „liudytojo apklausai“ vadina provokacija.

„Nuo mano darbo teisėsaugoje jau praėjo trys dešimtmečiai, bet dar nepamiršau, kas yra liudytojų apklausa, kada ir kur ji vyksta. Apie šito išsireiškimo autorių, bandantį priklijuoti man tokią etiketę, galiu pasakyti tik tiek: tai ne politikas, o tik politikierius. Turbūt prisisapnavo, kad iš seimūno patapo pareigūnu“, – pranešime spaudai sako V. Matijošaitis.

„Tegul juokiasi iš savęs, bet iš manęs tyčiotis neleisiu. Esu pasakęs viešai ir aiškiai, pasikartosiu dar kartą: vagių ir kyšininkų vieta – kalėjime! Tegul tas „tyrėjas“ pasižiūri į veidrodį – kad tik pačiam neprireiktų „liudyti“. Šito konservatoriaus elgesys yra geras pavyzdys apie jo ir kitų kolegų kultūrą. Jie nemoka konkuruoti idėjomis, darbais, o sugeba tik šitaip – pigiomis provokacijomis, pildami pamazgas ant kitų. Kiekvienas blaivaus proto žmogus supranta, kaip tai yra niekinga“, – sako Kauno meras.

Jie nemoka konkuruoti idėjomis, darbais, o sugeba tik šitaip – pigiomis provokacijomis.

Tuometinis Kauno savivaldybės administracijos vadovas V. Šiliauskas buvo suimtas teisėsaugai paskelbus apie įtarimus, kad jis paėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno. Pasak teisėsaugos, kyšis galimai duotas už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Anot prokurorų, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje. Teisėsaugai pradėjus tyrimą, Kauno miesto savivaldybės taryba V. Šiliauską atleido iš pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ji

Ji portretas
Spiauna visiems į akis, su nieko nesiskaito, ką nori Kaune, tą daro, drebėkit visi prieš Kauno merą.Kokie čia laikai? Stalino?

Julius

Julius portretas
Visi tikri vyrai yra tokie kaip mano Kauno meras, Baltarusijos, Rusijos, Kinijos, Šiaurės Korėjos prezidentai bei D.J.Trump'as ir su pagarba Didžiosios Britanijos Karalienė Elžbieta...čia yra tikri lyderiai. O visi kiti yra tik virvutėmis tampomos lėlytės, aktoriai skaitantys kas parašyta ant lapelio, nes nesugeba išreikšti jokios protingos minties, kas savo ruoštu leidžia suprasti, kad patys nėra protingi. Pažiūrėk jiems į akis, kurios tau viską pasakys..., jei rudos, tai asmuo ir yra šūdas, Hitleris ir SS labai gerai tai žinojo. SS (vok. Schutzstaffel – ‘apsaugos rinktinė’) – nacistinės Vokietijos sukarintoji organizacija, įkurta 1920 metais.

Lelynov

Lelynov  portretas
Kai pasieks vyru vyro turtas milijarda € ,- tai parems ir ukrainiecius, ir kaunieciu krepsinio komanda. O dabar netrukdykime zmogai uzsidirbti!
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių