Quantcast

Kauno meras sako, kad esame pasiruošę: nekelkime bereikalingos panikos

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius, Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas Vilius Šiliauskas teigia, kad, net ir nustačius pirmąjį Lietuvoje užsikrėtimo koronavirusu atvejį, ne laikas ir ne vieta vaizduoti didvyrius ar dramatizuoti situacijos. Jam antrina ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Nenorime anksčiau laiko kelti panikos tarp gyventojų ir nereikalingai didinti įtampą. Tačiau turime išlikti budrūs ir susitelkę veikti išvien. Panikai vietos tikrai neturi būti, todėl šiuo metu nepuolame garsiai skelbti to, kas tiesiogiai nesusiję su būtinybe keisti kasdienius žmonių įpročius, rutiną. Mes tikime kauniečių sąmoningumu objektyviai reaguojant į situaciją ir vykdant specialistų teikiamas rekomendacijas“, – teigia Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos vadovas.

„Konstatavus pirmąjį koronaviruso atvejį mūsų šalyje, svarbu priminti, jog dirbame tam, kad kauniečiai jaustųsi saugūs. Atsižvelgiame į visus nacionaliniu mastu teikiamus sveikatos apsaugos institucijų nurodymus bei rekomendacijas. Savarankiškai veiksmų imamės ir patys, ruošdamiesi galimiems įvykiams.

Medikai yra kertinė grandis, kuria visiškai pasitikime ir ketiname suteikti visokeriopą pagalbą bei paramą. Kaunas pasirengęs galimoms koronaviruso grėsmėms, jei užkratas pasiektų mūsų miestą. Turime išlikti budrūs ir susitelkę veikti išvien, bet tuo pačiu privalome vengti bereikalingos panikos ir nekelti įtampos visuomenėje, kurios netrūksta jau dabar.

Gyventojams šiuo metu svarbiausia – tiksliai žinoti, kaip elgtis“, – Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Renata Kudukytė-Gasperė patvirtino, kad vykdomi visi nacionaliniu mastu teikiami sveikatos apsaugos institucijų, įstaigų ir visuomenės sveikatos specialistų nurodymai bei rekomendacijos. Taip pat imamasi savarankiškų priemonių ruošiantis galimiems įvykiams.

Tikime kauniečių sąmoningumu objektyviai reaguojant į situaciją ir vykdant specialistų teikiamas rekomendacijas.

„Mes aktyviai palaikome ryšį ir bendradarbiaujame su gydymo, administravimo bei švietimo įstaigomis, seniūnijomis. Inicijuojame Ekstremalių situacijų komisijos pasitarimus ir šaukiame neeilinį posėdį. Savo ruožtu Savivaldybės administracija siekia kuo plačiau informuoti kauniečius apie privalomas prevencines ir apsaugos priemones, saviizoliaciją bei sąmoningumą, vertinant savo ir artimųjų sveikatos būklę.

Taip pat skatiname atidėti tiek keliones, tiek vizitus į viešąsias įstaigas, masinių susibūrimų vietas, laikytis būtinų higienos normų, o atitinkamas rekomendacijas artimiausiu metu išsiųsime ir Savivaldybės žinioje esančioms švietimo įstaigoms“, – Eltą informavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja.


Infekuotieji koronavirusu bus telkiami penkiose Lietuvos ligoninėse

Infekuotieji koronavirusu bus telkiami penkiose Lietuvos ligoninėse, penktadienį pranešė sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdį viceministras sakė, kad sergantieji  bus guldomi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ligoninėse.

„Turime 782 lovas, kur jau šiandien galėtume hospitalizuoti“, – sakė jis.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, iki šiol Lietuvoje atlikta 70 tyrimų dėl įtariamo koronaviruso, laukiama šešių rezultatų.


Nors pirmasis koronaviruso (COVID-19) infekcijos atvejis patvirtintas Šiauliuose, Kauno klinikos ėmėsi visų būtinų prevencinių priemonių, siekiant užkirsti kelią koronaviruso infekcijos plitimui.

Siekiant užtikrinti pacientų ir darbuotojų saugumą, pacientai, atvykę į Kauno klinikas skubios pagalbos, bus rūšiuojami specialiai tam pritaikytoje palapinėje prie Traumų ir skubios pagalbos centro durų. Tiek suaugę, tiek vaikai įleidžiami per vienas duris – Suaugusių priėmimą.

Jus pasitikę specialistai pateiks kontrolinius klausimus, susijusius su koronaviruso prevencija. Atsakę į juos, jūs:

a) būsite įleisti į Skubios pagalbos skyrius įprasta tvarka;

b) jeigu specialistai pastebės riziką dėl galimo užsikrėtimo koronaviruso infekcija, jūs busite izoliuoti atskirose patalpose, kol atvyks GMP automobilis ir jus perveš į Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų kliniką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wtf

wtf portretas
Shudo gabalas tas krabas sukrioses matijosius, daugiau nera ka ir pasakyt apie sita meslide

Anonimas

Anonimas portretas
Ką reiškia esame pasiruošę? Medikai kaukių neturi (gyventojams nereikia-gi neapsaugo..), apie respiratorius ir svajot uždrausta, testų nėra, karantino laikymosi kontrolė "0", saviizoliacijos pargrįžę nesilaiko, skvernelis su veryga žada, kad tuoj viskas bus, o užsakė tik vakar, ir aplamai viską dar tik planuoja, nors tas viskas turėjo būti čia jau prieš gerą mėnesį ir veikti 100%, na o Kauno meras išlenda pirmą kartą per karštajį laikotarpį į eterį ir pareiškia, kad esame pasiruošę. Kur? Kam? Sėdėkit ir toliau savo krūmuose... Ir kas tuos reitingus kylančius "nupiešė" šitiems "šalies priešakiniams"?? - manau įsivėlė klaida - kauniečiai, vertinkit reitingų % su minuso ženklu.

Vincas

Vincas portretas
Sklypų sūnums teikėjas ir tiek .Jam Kaunas tiek ir rupi ,kaip praplėsti šeimos valdas.Koronavirusas merui mažiausiai rūpi .
VISI KOMENTARAI 81

Galerijos

Daugiau straipsnių