Quantcast

Kauno medikai gelbėjo karščio bei vabzdžių aukų gyvybes

Rekordiškai karštą savaitgalį kauniečiai alpo nuo karščio. Medikams teko skubiai vykti pas 2 žmones, kurių gyvybei iškilo pavojus įgėlus širšėms.

Alpo nuo karščio

Kauno klinikų ryšių su visuomene skyriaus vadovė Milda Dambrauskienė informavo, kad bendras pacientų skaičius šį savaitgalį buvo toks pats, kaip ir kitomis dienomis.

„Į Kauno klinikas nepateko nė vienas pacientas su kažkokia rimta trauma, taip pat neturėjome nė vieno paciento, patyrusio saulės smūgį“, – pasakojo M.Dambrauskienė.

Tačiau Kauno klinikų medikams teko pagelbėti nuo karščio alpusiems pacientams.

„Per šį savaitgalį sulaukėme žymiai daugiau žmonių, kurie dėl karščio nualpo. Dauguma pacientų – vyresnio amžiaus žmonės, kurie tvarkėsi savo daržuose, soduose, kapuose. Jie neįvertino savo jėgos, todėl per ilgai užsibuvę saulėje tiesiog alpo“, – svarstė klinikų atstovė.

Skenduolių ar pacientų su rimtomis traumomis šį savaitgalį Kauno klinikos nesulaukė.

Įkandimų aukos

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja Virginija Barankevičienė informavo, kad dėl saulės poveikio per penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį kreipėsi tik pora žmonių.

„Kauniečiai šį karštąjį periodą pragyveno labai ramiai, be jokių traumų, nudegimų. Tiesiogiai dėl nugedimų į mus kreipėsi tik keli pacientai, tačiau buvo nemažai žmonių, kurie skundėsi bloga savijauta, aukštu spaudimu, širdies ritmo sutrikimu“, – pasakojo V.Barankevičienė.

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotis šį savaitgalį specifinių traumų, patirtų paplūdimiuose, maudynių metu, nesulaukė.

„Tačiau turėjome labai daug pacientų, kurie nukentėjo nuo vabzdžių įgėlimo. Šeštadienį mūsų gydytojai važiavo pas 8 žmones, kuriems įgylė bitė ar širšė. Dviems žmonėms prireikė netgi skubios pagalbos – juos buvo ištikęs anafilaksinis šokas. Teko suleisti net adrenalino ir kitų vaistų“,  – teigė pamainos gydytoja V.Barankevičienė.

„Mūsų gydytojai šį savaitgalį suteikė labai daug konsultacijų telefonu. Patardavome žmonės, kaip elgtis, gerti daugiau skysčių, sėdėti vėsesniame kambaryje“, – sakė gydytoja.

Traumos paplūdimyje

Kauno klinikinės ligoninės Traumatologijos punkto vedėjas Raimondas Kunickas džiaugėsi, kad karštasis savaitgalis buvo pakankamai ramus.

„Žinoma, kad turėjome pacientų, kurie nukentėjo dėl didelių karščių, vyravusių šį savaitgalį, bet jų buvo ne daug, vos keli. Panašūs skaičiai buvo ir viduryje savaitės“, – teigė R.Kunickas.

Labiausiai pagalbos prireikė vyresnio amžiaus žmonės, kurie neįvertina savo sveikatos būklės ir per ilgai būna karštyje. Jiems pakyla kraujospūdis, bendrai savijauta buvo ne kokia.

Dauguma besikreipusiųjų, pasak R.Kunicko, prašė pagalbos dėl pliaže patirtų traumų.

„Neatsakingi gyventojai į vandenį primėto butelių šukių, o kiti poilsiautojai taip susižeidžia kojas. Be to, sulaukėme žmonių, kurie traumas patyrė, žaisdami vasarai būdingus paplūdimio žaidimus“, – sakė R.Kunickas.


Šiame straipsnyje: gyvybėsmedikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

VAPSVA

VAPSVA portretas
Bite, kaip skelbiama straipsnyje, nera kenkejas. Bite yra nykstanti rūšis, kurią privalome saugoti. O kad įgėlė, vadinasi netyčia. Bitės šiaip sau tikrai negels. Pusė mūsų maisto raciono užauginama bičių dėka.

laima

laima portretas
tokiam karsty tai jei neturi kaimo ar sodybos tai geriau reikejo sedet chatoj o ne po miesta trainiotis

foto

foto portretas
foto idejot is skerdyniu silainiuose pries metus,geda!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių