Quantcast

Turi pasiūlymą pažintiniame take siautėjusiems vandalams

Jiesios valstybinio kraštovaizdžio draustinio pažintiniame take siautėjo vandalai  – apgadinta neseniai čia atsiradusi apsauginė tvorelė, o informacinis stendas – aprašinėtas.

„Praėjusį šeštadienį kaip ir kiekvieną savaitgalį vaikščiojome teritorijoje. Žengiant nuo Rokų pusės pamatėme dar labiau sulaužytą tvorelę, kuri buvo padaryta po Naujųjų metų – nepraėjo nė mėnesis, o stendui, kuris pastatytas užkilus į kalną nuo Panemunės, turbūt irgi mėnesis“, – portalo kauno.diena žurnalistams pasakojo Kauno marių regioninio parko meistras Darius Lekšaitis.

Tai, kad piktavaliams užkliuvo Jiesios valstybinio kraštovaizdžio draustinio pažintiniame take esanti apsauginė tvorelė jis sakė pastebėjęs daugiau kaip prieš savaitę. Tada esą buvo sulaužyta tik viena jos dalis, o šeštadienį pamatyta, kad sulaužytos jau dvi.

Pasak pašnekovo, toks nemalonus išpuolis po to, kai buvo atnaujinta Jiesios kraštovaizdžio draustinio pažintinio tako infrastruktūra – ne pirmas. Anksčiau iš Neveronių apžvalgos aikštelės buvo pavogtos medinės laiptų pakopos, iš Duobakalnio stovyklavietės ilgapirščiai išsinešė lauko baldų komplektą – stalą ir du suolus. Iš Grabuciškių poilsiavietės taip pat buvo pavogtos keturios laužavietės, du mediniai lauko baldų komplekto suolai ir medinė stalo dalis.

„Taip ir tvarkome vis kartas nuo karto, kiek turime lėšų. Stengiamės, o kažkas niokoja“, – apmaudo neslėpė D. Lekšaitis.

Plotai – labai dideli ir ganėtinai platūs, vaizdo kamerų nepridėliosime visur, prie kiekvieno daikto.

Paklaustas, ar dėl šį kartą apgadintos tvorelės ir informacinio stendo Kauno marių regioninio parko atstovai ketina pranešti pareigūnams, jis sakė, kad veikiausiai to daryti neketinama, nes minėtais ankstesniais padarytų nusikalstamų veikų atvejais policija esą kaltininkų taip ir nesurado. Jiesios valstybinio kraštovaizdžio draustinio pažintiniame take vaizdo kameros – neįrengtos.

„Plotai – labai dideli ir ganėtinai platūs, vaizdo kamerų nepridėliosime visur, prie kiekvieno daikto“, – kalbėjo Kauno marių regioninio parko meistras.

Jis pridūrė turįs pasiūlymą vandalams – jei šie neturi, kur išlieti savo perteklinės energijos, gali kreiptis į Kauno marių regioninį parką – čia atstovai tikrai suras, ką gražaus, o ne kenkėjiško būtų galima nuveikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Dvasios ubagaii su manų koše vietoj smegenų

Anonimas

Anonimas portretas
matyt kieti gaidziai bet po viena pagavai tai skauteres nuleistos buna

mocia

mocia portretas
Čia tie kur gyvenime nieko nepadarė, išskyrus į kelnes
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių