Quantcast

Kauno marių pakrantes gelbės nuo šiukšlių

Ateinantį šeštadienį, rugsėjo 22 dieną, Kauno marių regioninio parko direkcija organizuoja akciją „Išgelbėk undinėlę", kurios metu bus valomos marių pakrantės.

„Nesame pajėgūs, neturime tiek resursų, nei žmogiškųjų, nei materialinių, kad galėtume nuolat užsiimti pakrančių tvarkymu. Šiukšlių išvežimas – kitas galvos skausmas. Todėl visas viltis dedame į lankytojų sąmoningumą, ypač žvejų, kurie Kauno marių pakrantėse, palieka tai, kas nepriklauso gamtai“, – išplatintame pranešime teigia Kauno marių regioninio parko direkcija.

Anot organizatorių, nuo 12 val. ant Pakalniškių piliakalnio susirinkę akcijos dalyviai keliaudami pakrante tiesiogiai bendraus su sutiktais žvejais ir draugiškai kvies juos prisijungti prie švaros misijos.

Šiukšlės ne tik bjauroja aplinką, bet ir išskiria toksines medžiagas. Atliekomis gali apsinuodyti gyvūnai, o išmesti buteliai dažnai tampa mirtinais spąstais naudingiems vabalams ir kitiems gyviems padarams. Žmogui taip pat – braidant vandenyje rizikuojama užlipti ant šukės ir susižeisti.

Norinčius prisijungti geradarius organizatoriai ragina pasirūpinti darbo pirštinėmis, atsinešti sumuštinių sau ir draugui bei puodelį ar dubenėlį sriubai ragauti, kad nereikėtų naudoti vienkartinių indų – juk tai dar viena papildoma šiukšlė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mikas

mikas portretas
PZdc - norėsiu pamayti žveję kuris susivinios donkęs, pašarus paliks savo vietą ir eis rinkti šiukšlių

n...

n... portretas
Kol mariose zemas vandens lygis su buldozeriais reikalinga sustum dyti mariu smeli, akmenis ir kelmus prie krantu... Taip pigiai bus keleriems metams sutvirtinti krantai ir apsaugoti begriuvantys medziai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių