Quantcast

Kauno ligoninė pasirengusi psichologinių krizių valdymui

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninėje suburta speciali krizių valdymo grupė, parengtas veiksmų algoritmas, kuris naudingas, įvykus įvairiems nekasdieniškiems įvykiams.

Tai akcentuota Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) surengtoje konferencijoje „Psichologinės gerovės kūrimas medikų bendruomenėje: naujos iniciatyvos“. Šiame nuotoliniame renginyje LSMU Kauno ligoninės direktorė infrastruktūrai ir valdymui dr. Helga Marija Kauzonė pristatė pranešimą „Pasirengimas psichologinių krizių valdymui“.

„Dirbant ekstremalios situacijos metu ar įstaigos reorganizavimo/permainų laikotarpiu, kai padidėja kolektyvo psichologinė įtampa ir nerimas bei darbo intensyvumas, svarbūs yra aspektai, kurie mažina arba visai eliminuoja krizių tikimybę. Tokie, kurie gali būti taikomi kaip prevencijos priemonės mažinant galimos krizės tikimybę, ir kurie pasiteisino mūsų ligoninės praktikoje“, – kalbėjo H.M. Kauzonė.

Ji išskyrė du pagrindinius LSMU Kauno ligoninės iššūkius – įvykusį dviejų didelių gydymo įstaigų sujungimą į vieną ligoninę ir pandemiją. ELTA primena, jog LSMU Kauno ligoninė iki šiol buvo ir tebėra gydymo įstaiga, turinti daugiausiai COVID-19 ligonių.

„Iššūkių įgyvendinimo patirtis, rezultatų analizė, naujų tikslų generavimas, kitų gydymo įstaigų įvykių analizavimas ir laiku organizuoti SAM mokymai davė nemažai naudos. Kaip ir kolektyvui rengiamos konsultacijos, kurių metu buvo analizuojami įvairūs įvykiai bei krizių valdymo patirtys. Visa tai mus paskatino parengti LSMU Kauno ligoninės Krizių valdymo planą ir pasirengti reaguoti į krizinius įvykius, o įvykus krizei, – išlaikyti tinkamą krizės valdymo kryptį“, – teigė viena iš LSMU Kauno ligoninės vadovų H. M. Kauzonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių