Quantcast

Kauno konservatoriai nesurinko parašų pradėti V. Matijošaičio atstatydinimą

Opoziciniams Kauno konservatoriams nepavyko surinkti parašų pradėti mero Visvaldo Matijošaičio atleidimo procedūrą, BNS penktadienį sakė frakcijos seniūno pavaduotoja Jurgita Kupčinskienė.

„Tai čia buvo tik toks pasitikrinimas. Ar apskritai koks nors proveržis gali būti „Vieningo Kauno“ frakcijoj?“, – BNS sakė J. Kupčinskienė.

„Sakau proveržis, nes žmonės visiškai nereagavo. Gavom vienintelį atsakymą vieno žmogaus iš „Vieningo Kauno“ frakcijos, kuris parašė, kad išanalizavo teisės aktus ir nusprendė nepasirašyti“, – nurodė ji.

Pirmasis apie tai pranešė naujienų portalas LRT.

Teikimą dėl mero atleidimo gali siūlyti ne mažiau kaip trečdalis savivaldybės tarybos narių.

Konservatoriai Kauno miesto savivaldybės taryboje turi šešis atstovus, opoziciniai demokratai – tris iš 41 tarybos nario. Mero V. Matijošaičio vadovaujamam „Vieningam Kaunui“ taryboje atstovauja 32 politikai.

LRT J. Kupčinskienė sakė, jog „demokratų“ partijos politikai po atstatydinimu taip pat nepasirašė.

Ar apskritai koks nors proveržis gali būti „Vieningo Kauno“ frakcijoj?

Konservatoriai pradėtą parašų rinkimą grindė tuo, jog V. Matijošaičio šeimai tęsiant verslą Rusijoje ir sudarinėjant naujus sandorius su sankcionuojamais Rusijos bankais yra sulaužyta mero priesaika, veiksmai nėra suderinami su miesto gyventojų interesu, priešiški valstybei.

Jei surinkti parašus surinkti būtų pavykę, dar reikėtų gauti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo išvadą, ar tikrai meras sulaužė priesaiką, nevykdė įgaliojimų.

Teismui pateikus teigiamą išvadą, už mero atleidimą iš pareigų dar turėtų balsuoti ne mažiau kaip trys penktadaliai tarybos narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Matijošiau kam čia svaigsti ir mali nesamones kam yra ir taip už ka tave nuimti ir be tu parašu Nori durnelius itikinti kad prieš tave kovojama KONSERVAI ATĖJE I VALDŽIA IŠKART VISUS MERUS SAU NEPALANKIUS PAŠALINO TIK TAVES NEJUDINO o dabar taip stengesi ir niekaip ministrus nuimė tik galingo matyjošiaus niekaip Žmonės žinokit kad čia rašinėja jo pasamdyti veikėjai ir tam matyjošius ir pišė skyre dideles sumas reklamom ir tom apgaulėm Pasipils purvo pilimas ant Verygos valstiečiu

<<<<<<<<ŠAUNU

&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;ŠAUNU portretas
LABAI GERA ŽINIA.... KAUNIEČIŲ DAUGUMAI KALĖDINĖ DOVANA PUIKI

Jonas

Jonas portretas
Nešdinti reikia iš visų organizacijų ir valstybės tarnybinių vietų supuvusius,prarugusius konservus.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių