Quantcast

Kauno kolegijoje – 20 metų rengiami verslo srities specialistai

  • Teksto dydis:

Kauno kolegijai 2020-tieji – išskirtiniai. Jau dvidešimt metų aukštoji mokykla auga ir keičiasi, atliepdama modernėjantį pasaulį ir darbo rinkos paklausą, o studijas iki šiol čia užbaigė 17 absolventų laidų. „Didžiausių pokyčių variklis – dėstytojų ir studentų iniciatyvumas bei noras tobulėti“, – institucijai minint 20-tąsias metines sako Verslo fakulteto dekanė Dalia Ilevičienė.

Koja kojon su pokyčiais

Kauno kolegijos Verslo fakultetas šiandien yra vienas didžiausių vadybos, verslo, rinkodaros, finansų, apskaitos, komunikacijos specialistų rengimo centrų. Nepaisant konkurencinės aplinkos aukštojo mokslo sistemoje, fakultetas aktyviai reaguoja į tarptautinio ir nacionalinio lygio ekonominius, technologinius ir darbo rinkos pokyčius, o čia dirbančių dėstytojų komanda per du dešimtmečius padidėjo kone du kartus.

D. Ilevičienė sako, kad visų pokyčių centrinė figūra – studentas, o kryptingai žengti į priekį įmanoma tik vieningos bendruomenės pastangomis: „Verslo fakultetas visų pirma yra žmonės. Per šiuos metus visų bendromis pastangomis tapome lygiaverčiais partneriais tarptautinėje aukštojo mokslo erdvėje ir vykdome bendras dvigubo diplomo studijas, projektus, tyrimus kartu su partneriniais Europos universitetais.“

Kauno kolegijoje vykdomos studijų programos yra nuosekliai kuriamos ir tobulinamos glaudžiai bendradarbiaujant su tarptautinio verslo patirtį sukaupusiais įmonių atstovais, tarp kurių – ir Verslo fakulteto alumnai. „Verslo fakultetas išsiskiria studijų proceso filosofija. Didžioji dalis studijų vykdomos remiantis komandinio darbo principu, todėl tam, kad būtų pasiektas geras rezultatas, – svarbus kiekvieno nario indėlis. Studijose kaip versle – galutinę sėkmę lemia daugybė komponentų“, – pastebi D. Ilevičienė.

Pasitikėjo jauna aukštojo mokslo institucija

Verslo fakulteto dekanė D. Ilevičienė sako, kad keistis ir augti skatina saldūs kantraus darbo vaisiai: „Ypač džiugina, kad mūsų absolventai pasiekę karjeros aukštumas galiausiai sugrįžta į Verslo fakultetą ir dalijasi savo žiniomis bei patirtimi su esamais studentais.“

Prieš dvidešimt metų prasidėjus stojančiųjų priėmimo į aukštąsias mokyklas karštinei, nauja aukštojo mokslo institucija patikėjo Aušra Liorančaitė-Šukienė. Baigusi Turizmo ir viešbučių vadybos studijų programą, moteris leidosi į profesinės patirties paieškas – dirbo vienoje iš šalies aviakompanijų, kelionių agentūrose, tačiau prieš kelerius metus į Kauno kolegiją sugrįžo kaip lektorė.

A. Liorančaitė-Šukienė sako, kad kelionės kadaise vaikiškų knygų puslapiais vėliau persikėlė į realų pasaulį, o šiandien gyvenimo aistrą įprasmino pedagoginis darbas. „Kvietimą dėstyti priėmiau kaip didelio pasitikėjimo ženklą. Iš pradžių tai buvo papildomas darbas. Keletą metų šios abi veiklos viena kitą prasmingai papildė, tačiau ilgainiui pasirinkau Kauno kolegiją, nes šiame darbe mačiau didelę prasmę“, – pasakoja A. Liorančaitė-Šukienė.

Verslo fakultete Verslo vadybos studijas prieš dvidešimt metų taip pat pradėjo šiandien „Camelia“ vaistinių tinklo pardavimų vadovo pareigas einantis ir vaistų didmeninio platinimo įmonę įkūręs Andrius Neniškis: „Mokykloje buvau aktyvus, dalyvaudavau visur – nuo olimpiadų iki kultūrinių renginių, todėl ieškojau specialybės, kurioje galėčiau išnaudoti visą savo energiją“, – profesinio kelio pradžią prisimena A. Neniškis.

Studentas Kauno kolegijoje greitai išsiskyrė aktyvumu, o aukštojoje mokykloje atsiradus Studentų atstovybei tapo jos prezidentu. „Tai buvo be galo įdomi patirtis, vėliau pravertusi dirbant privačiose įmonėse. Baigęs studijas jau po dviejų metų tapau padalinio vadovu, o sulaukęs 27-erių – didelės įmonės generaliniu direktoriumi. Manau, prie mano sėkmės prisidėjo studijose ir Studentų atstovybėje įgytos žinios bei patirtis“, – svarsto A. Neniškis, iki šios dienos aktyviai dalyvaujantis Kauno kolegijos veikloje.

Verslo fakultete priimti pokyčius skatina modernėjantis pasaulis, technologijos ir kintantys studentų poreikiai.

„Studijos gali tapti nuotykiu“

Alumnai po studijų baigimo grįžta į Alma Mater organizuojamus renginius, tampa dėstytojais, socialiniais partneriais, prisideda prie studijų proceso tobulinimo, o žinių ir profesinės patirties mainai aukštajai mokyklai leidžia neatsilikti nuo naujausių rinkos poreikių. Verslo fakulteto absolventai sutinka, kad studijų metu kuriama vertė priklauso ir nuo dėstytojų, ir nuo pačių studentų.

A. Liorančaitės-Šukienės manymu, aukštoji mokykla yra terpė dar studijų metu užmegzti vertingas ir ilgalaikes pažintis, o tam tikros pamokos buvo išmoktos ne tik paskaitų ar praktikos metu, bet santykių su kolegijoje sutiktais žmonėmis dėka. „Atidus dėmesys kiekvienam – klientui, kolegai, studentui ar draugui, atsidavimas darbui ir noras padaryti daugiau nei tikimasi – šių dalykų išmokau studijose“, – pasakoja A. Liorančaitė-Šukienė.

Tiesa, kad profesinio kelio pasirinkimas jaunam žmogui visais laikais buvo reikšmingas žingsnis. A. Neniškio manymu, prieš bet kokį didelį sprendimą jaučiama nežinomybė – atsakomybės, kurią priimame už save, dalis: „Renkantis, kur studijuoti, negali būti šimtu procentų tikras, kas tavęs laukia, – sako verslininkas. – Kita vertus, mes patys esame atsakingi, kokios bus studijos ir laikas praleistas studijuojant. Viena tikrai žinau – esant norui ir iniciatyvumui, studijos gali tapti įsimintinu ir prasmingu gyvenimo nuotykiu“, – studijas šiuo metu besirenkančius abiturientus drąsina A. Neniškis.

„20 metų sinergijos“

Kauno kolegija šiandien yra vertinama kaip viena iš lyderių Lieuvos kolegijiniame sektoriuje, o tai – dėstytojų, studentų, absolventų ir socialinių partnerių bendros veiklos ir vieningos vizijos rezultatas. Ne veltui 20-ties metų jubiliejų aukštoji mokykla pasitinka šūkiu „20 metų sinergijos“, kuriuo įprasmina kiekvienos iš šių grupių indėlį į tai, kokią Kauno kolegiją žinome šiandien.

Per visą šį laiką Verslo fakultete įvykę struktūriniai ir studijų proceso pokyčiai leido žengti į aukštesnį tarptautinį lygmenį atliepiant darbo rinkos ir socialinių partnerių reikalavimus verslo srities specialistams. Studijos paremtos projektine veikla, glaudžiu studentų, dėstytojų ir verslo praktikų bendradarbiavimų, problemomis grįstu studijavimu, o fakultete dirbantys dėstytojai – praktinę patirtį sukaupę ekspertai.

Verslo fakulteto alumnės ir lektorės A. Liorančaitės-Šukienės manymu, fakultete vykdomų studijų programų kokybę patvirtina verslo atstovų pasitikėjimas absolventais: „Fakulteto studentai

teorines žinias derindami su kelis mėnesius trunkančia praktika studijas baigia pasirengę įsilieti į darbo rinką. Kauno kolegija pasitiki darbdaviai ir tai patvirtina ilgamečiai mūsų partneriai bei nuolat didėjantis jų tinklas“, – neabejoja A. Liorančaitė-Šukienė.

20-ties metų kelias šiandien Verslo fakulteto bendruomenę verčia kelti dar ambicingesnius tikslus. „Pokyčiai fakultete vyksta nuolat, o juos priimti skatina modernėjantis pasaulis, technologijos ir kintantys studentų poreikiai“, – sako dekanė D. Ilevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pafa

pafa portretas
Situ vadinamuju verslininku prisikta ant kiekvieno kampo

Anonimas

Anonimas portretas
kioskininkai ir turgaus prekeiviai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių