Quantcast

Kauno klinikose plinta COVID-19: įveda daugiau ribojimų, stabdo ir pacientų guldymą

  • Teksto dydis:

Kauno klinikų Chirurgijos klinikoje COVID-19 infekciją patvirtinus 11 pacientų ir 2 darbuotojams, gydymo įstaiga ėmėsi veiksmų infekcijos plitimui sustabdyti ir dėl to stabdo planinį guldymą šiame pastate esančiose klinikose.

„Šiuo metu vyksta epidemiologinis tyrimas, dėl COVID-19 testuojami visi šiame pastate dirbantys darbuotojai ir pacientai. Iki pirmadienio, spalio 19 d., Kauno klinikų Centriniame korpuse esančiose profilinėse klinikose (Reumatologijos, Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos, Nefrologijos, Ausų, nosies ir gerklės ligų, Chirurgijos, Pulmonologijos, Gastroenterologijos bei Urologijos klinikose) yra stabdomas planinis pacientų guldymas. Visose Kauno klinikose draudžiamas pacientų lankymas. Pacientus galima lankyti tik neatidėliotinais atvejais, gavus skyriaus vadovo ar budinčio gydytojo leidimą. Būtiniausius asmeninius daiktus pacientams galima perduoti per budėjimo postą, esantį Centrinio korpuso fojė. Studentų praktikos, vykstančios šiame pastate esančiose profilinėse klinikose, taip pat stabdomos“, – pranešama gydymo įstaigos feisbuko puslapyje.

Gydymo įstaigose – 350 koronaviruso atvejų

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Daiva Razmuvienė ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje teigė, kad visoje Lietuvoje per rugsėjį ir spalį fiksuota 350 koronaviruso atvejų tarp sveikatos apsaugos specialistų, šiuo metu tebeserga 316 medikų.

Šiandien jau buvo skelbta, kad per parą Lietuvoje patvirtinti 255 nauji koronaviruso atvejai, vienas žmogus mirė. Patvirtinus nuo pandemijos pradžios iki šiol daugiausiai naujų COVID-19 atvejų per parą, bendras užsikrėtimų skaičius siekia 6760.

Nuo koronaviruso, ketvirtadienio duomenimis, yra mirę 110 žmonių – vienu daugiau nei ankstesnę parą. Dar 32 sirgusieji mirė dėl kitų priežasčių. 

Šiuo metu tebeserga 3635 žmogus, pasveiko 2983. Izoliacijoje yra 34 tūkst. 505 asmenys. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 333 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą laboratorijose ištirti 8623 ėminiai, iš viso nuo pandemijos pradžios dėl įtariamo koronaviruso ištirta 868 tūkst. 770 ėminių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gandragalviui

gandragalviui portretas
pretenzijos savo mylimam verygai

kaunietis

kaunietis portretas
Tai uzdarykit visai ligonines .Atimti gydytoju diplomus nes jie savo darbo nenori dirbti.Ju toks darbas ir turi dirbti.Priesaika tai dave o nori tik kavute gerti

jop

jop portretas
Kauno mentas tyčiojosi iš Klaipėdos ir Vilniaus merų kovoje su veryga.O dabar pats subinėje sėdi-gandragalvių subinlaižys
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių