Quantcast

Kauno klinikose atidaryta 300 vietų automobilių aikštelė

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Kauno klinikose atidaryta kelių aukštų 300 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, skirta ligoninės pacientams ir lankytojams.

Kaip pranešė ligoninė, parkavimo problema Kauno klinikų teritorijoje ir aplinkinėse gatvelėse buvo aktuali ne vienerius metus.

„Džiaugiamės, kad dėka šios aikštelės pacientams ir lankytojams į Kauno klinikas atvykti bus patogiau. Daugiaaukštė automobilių stovėjimo aikštelė yra tik vienas iš infrastruktūros tobulinimo projektų, kurio metu kuriama pacientams ir darbuotojams patogi ir prieinama aplinka. Planuojame kurti ir daugiau parkavimo vietų darbuotojų ir pacientų bei lankytojų automobiliams“, – pranešime cituojamas Kauno klinikų generalinis direktorius Renaldas Jurkevičius.

Atviro tipo trijų aukštų automobilių stovėjimo aikštelėje įrengtos dvi laiptinės ir liftas, įdiegta  atsiskaitymo sistema. Statybų metu įrengti ir susisiekimo keliai iki jos, pertvarkyta transporto judėjimo schema, panaikintas nesaugus išvažiavimas iš Kauno klinikų teritorijos į Sukilėlių prospektą.

Bendradarbiaujant su Kauno miesto savivaldybe, statomas šviesoforas, perėjos, takai, apšvietimas ir kiti saugos elementai.

Kauno klinikose dirba daugiau nei 7 tūkst. darbuotojų, todėl su automobilių statymo problema susiduria ir jie. Praėjusiais metais Kauno klinikose įrengtos dvi darbuotojams skirtos automobilių parkavimo aikštelės, kuriose yra 205 vietos.

„Siekiant pagerinti ligoninės infrastruktūrą ir sukurti daugiau parkavimosi vietų darbuotojams, nuo šių metų vasaros pradės veikti dar viena, šiuo metu šalia Vaikų ligų klinikos statoma aikštelė,“ – teigia R. Jurkevičius.

Joje tilps 154 darbuotojų automobiliai.

Kauno klinikos tarpukariu pastatytos teritorijoje, tuo metu buvusioje miesto pakraščiu, todėl jose nebuvo numatyta vietos tokiems automobilių srautams, kokie yra šiuo metu, įstaigai gerokai išsiplėtus.

Kasdien į Kauno klinikas atvyksta daugiau nei 5 tūkstančiai pacientų, iš kurių nemaža dalis atvažiuoja automobiliais. Šiuo metu Kauno klinikų teritorijoje veikia iš viso trys automobilių parkavimo aikštelės pacientams ir lankytojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viola da Gamba

Viola da Gamba portretas
Mūsų ligoninių informacinis ligonių valdymas ir jų logistika,- akmens amžiaus. Suomijoje nueini į ligoninę, tavo Kelos (Sodros) kortelę nuskaito kompiuteris ir tau išduoda bilietą- kvitą- nuorodą, vadinkime bilietu:)) , kuriame nurodyta korpusas kabineto numeris, gydytojo pavardė, planelis kaip rasti. Eini ir randi. Atėjus, darbuotoja nuskenuoja tavo bilietą ir pakviečia prisėsti. Viskas. Po kelių minučių dėstai savo negalavimus. Jokių registratūrų, kortelių radimo, dokumentų rodymo, klaidžiojimo ar nervų.

Konstitucija

Konstitucija portretas
Tiek gydymas, tiek patekimas į įstaigas, tiek mokslas privalo būti nemokami

Pilietis

Pilietis portretas
Prie visų gydymo įmonių turi būti nemokamos masinių stovėjimo aikštelės, taip yra visoje Europoje.Tose aikštelėse neturi teisės statyti mašinas tie kurie nesilanko ligoninėje ,poliklinikoje .Už pastatyta mašina pašaliniam, turi mokėti baudą.Taciau Europoje tuščios masinių stovėjimo aikštelės , niekas nedrįsta jose palikti mašinos, jeigu neatvaziavo pas gydytoją.Taip turi būti ir Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių