Quantcast

Kauno klinikos atnaujina planinį darbą: pagalba bus teikiama kitaip nei iki šiol

Kauno klinikos pirmadienį pranešė atnaujinančios planinių paslaugų teikimą.

Atnaujinamas tiek ambulatorinių, tiek planinių stacionarinių paslaugų teikimas.

„Beveik po dviejų mėnesių pertraukos dėl paskelbto karantino Kauno klinikos nuo šiandien atnaujina planinę pagalbą“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė Kauno klinikų generalinis direktorius Renaldas Jurkevičius.

Jis pabrėžė, kad pagalba bus kitokia nei iki šiol: pacientas turės kreiptis į šeimos gydytoją ir su juo aptarti tolesnės pagalbos pacientui poreikį. Tuomet konsultacijas šeimos gydytojas derins su klinikų specialistais.

Su pacientais, kuriems iki karantino jau buvo paskirtas instrumentinis tyrimas po konsultacijos ir jis nebuvo atliktas, Kauno klinikų registratūros darbuotojai turi susisiekti per 14 darbo dienų ir suderinti jiems tinkamą naują laiką tyrimui.

„COVID-19 infekcijos fone turbūt nė viena ligoninė negalės dirbti taip, kaip dirbo iki karantino“, – pabrėžė R. Jurkevičius.

Renaldas Jurkevičius. Kauno klinikų nuotr.

Klinikų vadovas skaičiavo, kad su kabineto dezinfekcija ir vėdinimu vieno paciento priėmimui konsultacijai reikės skirti apie 40 minučių, todėl per dieną bus atliekama maždaug perpus mažiau konsultacijų nei iki karantino.

Ligoninės direktorius medicinai ir slaugai Kęstutis Stašaitis sakė, kad prioritetus, kokius pacientus pirmiausia priimti, nusistatys kiekviena klinika pagal skirtingų būklių pavojingumą.

Natūralu, kad mūsų teikiamų paslaugų apimtys mažės ir dėl to kiekviena profilinė klinika nusistatys prioritetus tų ligų ir susirgimų, kurie bus konsultuojami pirmiausia ir kuriems stacionarinės paslaugos bus teikiamos pirmiausiai.

„Natūralu, kad mūsų teikiamų paslaugų apimtys mažės ir dėl to kiekviena profilinė klinika nusistatys prioritetus tų ligų ir susirgimų, kurie bus konsultuojami pirmiausia ir kuriems stacionarinės paslaugos bus teikiamos pirmiausiai“, – sakė jis.

Pasak K. Stašaičio, pacientai bus ir guldomi gydymui skyriuose, tačiau prieš stacionarizavimą pacientui bus atliekamas COVID-19 tyrimas ir guldomas į ligoninę jis bus tik gavus neigiamą atsakymą.

Tyrimas turės būti atliktas ne daugiau kaip prieš 48 val.

„Bus tiriami visi pacientai, kurie stacionarizuojami į Kauno klinikas. Tie, kurie atvyksta ambulatoriškai, bus apklausiami dėl ligos simptomų ir jiems pamatuojama temperatūra“, – sakė jis.

„Tikimės didelio skambučių srauto, esame pasiruošę“, – pridūrė K. Stašaitis.

Kęstutis Stašaitis. Kauno klinikų nuotr.

Praėjusios savaitės Vyriausybės sprendimu gydymo įstaigos dienos chirurgijos, stacionarines medicininės reabilitacijos paslaugas, konsultacijas, diagnostines procedūras ir kitas planines paslaugas gali teikti suderinusios tai su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru (NVSC) ir parengusios šių paslaugų atnaujinimo planus.

Šiuose planuose turi būti numatytas lovų rezervas koronavirusu sergantiems pacientams, rizikos grupės ir kitų pacientų srautų valdymas.

Planinės sveikatos priežiūros paslaugos nutrauktos kovo viduryje šalyje paskelbus visuotinį karantiną.

Klinikų atstovai pabrėžė, kad karantinas nesibaigė ir ligonių lankymo tvarka nesikeičia – lankytojai į klinikas neįleidžiami, gimdyme ir toliau negali dalyvauti tėčiai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

cirkas

cirkas portretas
O Daktaro, Kurlianskio ir kt. taip pat neįleis? O kaip Nausėdos tėvuką?

...

... portretas
Tai dabar Klinikos 'karūnas' pagal planą dalins?.. :s

Ontė

Ontė portretas
Klausiausi vakar spaudos konferencijos. Visada buvo sunku patekti pas norimą gydytoją klinikose. Sekdavai internetą, jau prieš porą mėnesių, kai jie deklaruodavo naujus apsilankymus, puldavai registruotis. Šiandien viskas per šeimos gydytoją. Kaip jai pavyks susitarti su Kauno klinikomis? Prisiskambinti į klinikas neįmanoma.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių