Quantcast

Kauno klinikinės ligoninės slaugytojai patvirtintas koronavirusas

  • Teksto dydis:

Kauno klinikinės ligoninės slaugytojai nedarbingumo metu patvirtintas COVID-19. 

Kaip praneša gydymo įstaiga, darbuotojos mėginys buvo paimtas Kauno miesto mobiliojoje stotelėje, ji tuo metu turėjo nedarbingumo pažymėjimą.

Moteris dėl tyrimo kreipėsi kovo 25 d., o kitą dieną gautas teigiamas rezultatas.

Infekcinių ligų korpuse dirbusi darbuotoja prieš susergant turėjo tris laisvas dienas, paskui porą dienų dirbo savaitgalį ir pajutusi negalavimo simptomus į darbą šią savaitę nėjo.

Anot ligoninės atstovų, ji su pacientais kontakto neturėjo, tačiau bendravo su 12 darbuotojų. „Jie nedelsiant buvo informuoti ir šiuo metu yra izoliacijoje. Laukiama jų tyrimo rezultatų“, – rašoma ligoninės pranešime.

„Susirgusi darbuotoja išsiskiria kruopštumu, darbo metu visada dėvėdavo reikalingas apsaugos priemones. Pirminiais duomenimis, užsikrėtimo šaltinis buvo ne ligoninėje, vyksta epidemiologinis tyrimas. Susirgusi slaugytoja serga lengvai ir gydosi namuose“, – pranešė ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, Lietuvoje naujasis koronavirusas yra nustatytas apie 30 medikų, dar apie pusšešto šimto medikų yra saviizoliacijoje.


Šiame straipsnyje: koronavirusasKoronavirusas LietuvojeKauno klinikinė ligoninėslaugytojaCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Je

Je portretas
Slaugytoja - pagalbinis personalas, ne medikė? Kontaktų su ligoniais neturėjo? Nieko nesuprantu.

to- slaugytoja kita

to- slaugytoja kita portretas
slaugytoja kita ! kitur raso kad vyras tolimuju reisu vairuotojas, tai gal ir ne ligonineje uzsikrete?

laiptine

laiptine portretas
ketina dezinfekuoti?ir daiktus , kilimeli.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių