Quantcast

Kauno klinikinėje ligoninėje – koronaviruso atvejis, bet skyrius toliau dirba

Praėjusios savaitės pabaigoje Kauno klinikinės ligoninės Skubios pagalbos ir traumų skyriaus darbuotojui buvo patvirtintas koronaviruso atvejis. Užsikrėtusio asmens kolegos stebisi, kodėl skyrius nebuvo uždarytas ir toliau priima pacientus.

Nustebino tvarka

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi Kauno klinikinės ligoninės darbuotojai ir nurodė, kad po teigiamo COVID-19 testo, atlikto jų kolegai, Skubios pagalbos skyrius nebuvo uždarytas. Čia dirbantis medicinos personalas įsibaiminęs, jog padidėjo tikimybė ir jiems susirgti.

„Kodėl Kauno klinikinės ligoninės skyrius, įsikūręs Laisvės al. 17, kaip dirbo, taip dirba. Nors ten praėjusią savaitę vienai rentgeno darbuotojai diagnozuotas koronavirusas. Darbuotojams valdžia nieko nesakė, nedarė jokių patalpų dezinfekavimo ar neinformavo darbuotojų, turėjusių kontaktą, apie izoliavimą“, – anoniminiu laišku į redakciją kreipėsi minėtame skyriuje dirbantys asmenys.

Kaip pripažino patys darbuotojai, jie jaučia nerimą, jog virusas galėjo likti ant paviršių arba jų kolega galėjo užkrėsti ir kitus, o šie – ir perduoti pacientams.

Vadovaujasi rekomendacijomis

Kauno klinikinės ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas patvirtino, jog Skubios pagalbos ir traumų skyriuje praėjusią savaitę buvo nustatytas koronaviruso atvejis.

„Tame padalinyje darbuotojo yra testas teigiamas. Su pacientais kontaktas buvo minimalus, ne ilgesnis negu 10 minučių. Visuomenės sveikatos centro nurodymais nestabdoma padalinio veikla, nes pacientams nebuvo sukelta pavojaus“, – tuomet BNS sakė S.Tvirbutas.

Ligoninės atstovas portalui kauno.diena.lt taip pat minėjo, kad visada vadovaujasi epidemiologų rekomendacijomis. Šiuo atveju buvo atliktos visos reikiamos patalpų dezinfekcijos programos, o dėl skyriaus uždarymo sprendžia ne pati ligoninė. Pasak S.Tvirbuto, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai įvertino situaciją ir buvo nuspręsta skyriaus neuždaryti, todėl ligoninės skyrius ir toliau dirba.

Nuspręsta neuždaryti

NVSC atstovai portalui kauno.diena.lt aiškino, kad Skubios pagalbos ir traumų skyriaus nuspręsta neuždaryti, nes rentgeno kabinete, kuriame dirbo užsikrėtusi darbuotoja, pacientai ilgai nebūna, todėl kontaktas – minimalus.

Darbuotojams valdžia nieko nesakė, nedarė jokių patalpų dezinfekavimo ar neinformavo darbuotojų, turėjusių kontaktą, apie izoliavimą.

„Sprendimas neuždaryti skyriaus priimtas atsižvelgiant į skyriaus darbo pobūdį“, – nedaugžodžiavo NVSC Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus patarėja Kristina Rudžinskaitė.

Ji nurodė, kad gydymo įstaiga arba skyrius po nustatytų teigiamų COVID-19 atvejų uždaromi tada, kai nėra galimybės kitu darbo organizavimo būdu atlikti tinkamos patalpų dezinfekcijos.

„Vertinant situaciją buvo atlikti visi būtini veiksmai: bendradarbiaujant su ligoninės infekcijų kontrolės skyriumi nustatyti visi artimą sąlytį turėję asmenys (darbuotojai ir pacientai), vertinant ekspoziciją pagal rekomendacijas. Suteiktos rekomendacijos dėl patalpų dezinfekavimo“, – apie konkrečius veiksmus, atliktus Kauno klinikinės ligoninės Skubios pagalbos ir traumų skyriuje, kalbėjo K.Rudžinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nenuostatbu

Nenuostatbu portretas
esu labai nusivylusi sios ligonines darbu-kreipiausi po to kai troleibusa stabdant ant manes suvirto gana nemazai zmoniu,o man desines rankos truko dvigalvis ir trigalvis raumuo -pagalbos tada nesulaukiau.Ranka pajuodusi,sutinusi,o jie atsainiai pasiziurejo i tai.Nuvykau i klinikas ten gavau pagalba ir niekas nesityciojo.Matyt taip jie ir visur dirba-nesidomi savo darbu.

Jei

Jei portretas
taip uždarinėtų,tai reiktų uždaryti absoliučiai viską,nes kažkas sergantis bus praėjęs,pastovėjęs.

BAISU...

BAISU... portretas
Durnumui ribu nera.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių