Quantcast

Kauno gimtadienio proga – istorinio automobilio kelionė

  • Teksto dydis:

Šeštadienį kauniečiai mini savo miesto gimtadienį. Šventinė nuotaika juntama ne tik viešose erdvėse, bet ir gatvėse. Vienas to įrodymų – miesto gimtadienio proga į gatves išriedėjęs ir po miestą važinėjantis retas istorinis automobilis „ZAZ 966“.

Kauniečiai šeštadienį mini savo miesto gimtadienį. Šia proga dar priešpiet į miesto gatves išriedėjo ir praeivių žvilgsnius traukė 1969-aisiais pagamintas retas istorinis automobilis „ZAZ 966“.

„Automobilis yra restauruotas, perdažytas, sudėta kiliminė danga, perrinktas variklis“, – apie transporto priemonę pasakojo ją gyvenimui prikėlęs Deividas.

Nors išpuoselėtas senovinis automobilis ir vilioja išbandyti kelionę juo, tačiau didelio komforto tikėtis nevertėtų.

„Komforto didelio nėra – tai senovinė mašina. Važiuojant reikia darbo. Yra tik vienas veidrodėlis, saugos diržų nėra visai – tais metais nebuvo įrengiami. Tačiau ji yra gana manevringa“, – pasakojo Deividas.

Tiesa, benzinu varomu išskirtiniu automobilių kelionė nėra pigi. Sąnaudos prilygsta gana prabangaus šiuolaikinio automobilio. Skaičiuojama, kad 100 kilometrų kelionei „ZAZ 966“ reikėtų apie 15 litrų degalų. Vis dėlto, pabrėžiama, kad antikvarinis automobilis skirtas ne kelionėms, o pramogai.

Pašnekovo teigimu, panašių mašinų kainos labai įvairios, svyruoja nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų.

„Priklauso nuo to, kaip automobilis išlaikytas, ar nėra surūdijęs, ar važiuoja. Dauguma būna supuvę ir nevažiuojantys“, – pastebėjo automobilio šeimininkas.

Nors praeivių žvilgsnius traukiančią transporto priemonę prikelti gyvenimui ir prireikė laiko, kantrybės ir lėšų, tačiau Deividas neslėpė, jog mašiną sutiktų parduoti, jeigu atsirastų norinčiųjų, mat jauno vyro galvoje jau gimsta naujo panašaus projekto idėjos.

„Norėčiau nusipirkti kitą ir jį restauruoti. Jeigu kas norėtų, parduočiau, jeigu ne – pasiliksiu sau“, – neslėpė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zaz

Zaz portretas
Del kainos 868940009

bronius

bronius portretas
Net ir šito pabaisiuko rusai nesukūrė, o nuplagijavo.

...

... portretas
Tai tikrai ne Kauno automobilis.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių