Quantcast

Per Kauno gimtadienį – rūpestis dėl vaikų žaidimų aikštelių

Tarptautinė nepolitinė jaunimo organizacija Kaunas „Rotaract“ ėmėsi iniciatyvos tvarkant daugiabučių namų aplinką ir vaikų žaidimų aikšteles.

„Visada norėjosi prisidėti prie gerų darbų. Mūsų organizacija orientuojasi į jaunus žmones, jų problemas, užimtumą. Dažnai ir pati pastebiu, kad jaunimas šiandien yra pasyvus“, - savo pastebėjimais dalijosi  organizacijos narė Evelina Veličkienė.

Aktyvius jaunus žmones vienijanti organizacija neliko nuošalėje ir prieš Kauno dienų renginius. Kauniečiai suorganizavo atvirą futbolo čempionatą, kurio metu miestelėnai turės galimybę ne tik linksmai praleisti laiką, bet ir prisidėti prie daugiabučių kiemuose esančių vaikų žaidimų aikštelių restauravimo.

Pasak E.Veličkienės, organizacija jau rado rėmėjus, įmones, kurios atliks remonto darbus, tačiau  šiam tikslui vis dar trūksta lėšų. „Man šis projektas ir jo tikslas yra svarbūs, nes pati užaugau daugiabutyje, o ten kiemo supynės visada buvo sulūžusios. Atrodydavo, kad jų remontui reikia taip nedaug, tačiau niekas jomis taip ir nesusirūpino. Nuoširdžiai tikiuosi, kad šis projektas taps gražia tradicija“, - sakė viena renginio organizatorių.

Jauna moteris neslėpė, kad prabėgę metai nepakeitė daugiabučių kiemuose esančių aikštelių vaikams. Jos atrodo niūriai, todėl vaikai aikštelėse žaidžia nenoriai ir vis dažniau sugalvoja pavojingų užsiėmimų.

Atvykę į renginį kauniečiai turės galimybę prisidėti prie aikštelių remonto, esančių šiuose Kauno rajonuose: Aleksotas (Antanavos g. 2), Eiguliai (P. Luksio g. 2), Girstutis (Kovo 11 g. 38), Dainava (Partizanų g. 208). Aikštelėse bus atnaujintos supynės, smėlio dėžės, atrestauruoti suoliukai.

“Beje, pirkdami keksiukus renginio svečiai galės nurodyti savo daugiabučio namo kiemą, kuriame gyvena. Daugiausiai balsų surinkusi aikštelė bus restauruojama  birželio 9-ąją“, - pridūrė E.Veličkienė.

Atviras stalo futbolo čempionatas prasidės šeštadienį 14 val. riedutininkų parke.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

ieva

ieva portretas
o benamių katinų , apsitraiškanojusių, nušiurusių, apmyžančių kiemus ir laiptines tai negali niekas suvarkyti daugiabučių kiemuose, iš pokalbio su "Nuaru" supratau, kas tie katinai šventos butybės ir nevalia jų liesti. Kas čia per šalis nesuprantu

na va

na va portretas
vyks Kauno dienos, koncertuos muzikantai vyks šventė, bus kaip kasmet galingas fejerverkas, ir visi žiūrėsime, kaip deginami iš muzikos mokyklų vaikų atimti pinigai

omaras

omaras portretas
prasau labiau rupintis vaiko teisemis,tik skubiai visi nuspreskite,o ne aikstelemis
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių