Quantcast

Kaune siūloma gatves pavadinti R. Staliliūnaitės ir J. Vailokaičio vardais

  • Teksto dydis:

Kaune dvi gatves siūloma pavadinti aktorės Rūtos Staliliūnaitės ir tarpukario politiko Jono Vailokaičio vardais.

Parengtame tarybos sprendimo projekte nurodoma, kad R.Staliliūnaitės vardu būtų pavadinta Rokuose netoli Marijampolės plento esanti gatvė. Ji sujungtų Žiogelių ir M.Eimaičio gatves.

Kauno valstybinio dramos teatro aktorė R.Staliliūnaitė buvo miesto garbės pilietė, Nacionalinės premijos laureatė. Ji mirė 2011 metais, sulaukusi 73 metų.

Netoliese esančiai gatvei siūloma suteikti J.Vailokaičio – Lietuvos nepriklausomybės akto signataro, finansininko, tarpukario visuomenės ir politikos veikėjo – vardą. Ši gatvė sujungtų S.Šilingo ir M.Krupavičiaus gatves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pavardes

pavardes portretas
Duodant gatviu pavadinimus vistik reiktu atkreipti demesi ir i pavadinimo ilguma, sudetinguma, juk, sutikit, sunku uzrasyti adresa pvz.landzbergio zemkalnio,pildant dokumentus ar rasant laiska, musu draugai vis padaro klaidu, sako kaip jus ten istariat ir parasot, liezuvi galima nusilauzti.

Istorikas

Istorikas portretas
Vieta nei į tvorą, nei mietą. Bet valdininkai primins, kad esamus pavadinimus pakeisti labai sunku ir bla, bla, bla ir pnš. Taip ir gyvenam kaip N. Gogolio laikais. Kaune, priminsiu, neturime mūsų žimiausių architektų - F. Vizbaro, S. Kudoko, A. Funko gatvių. Bet turime daugybę įvaraus politinio kpnjunkturinio mailiaus vardų...

rutu

rutu portretas
Kaune Rūtų gatvė yra labai gražioje vietoje, kai vaikštom ja, prisimenam Stalilūnaitę...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių