Quantcast

„Kauno energija“ įrengė išskirtinę elektromobilių įkrovimo stotelę

  • Teksto dydis:

2019 m. gegužės 16 d. Kaune paleista veikti dar viena nauja elektromobilių įkrovimo stotelė. Ji įrengta Raudondvario plente 84, prie AB „Kauno energija“ administracinio pastato. Tai ne pirmoji viešoji elektromobilių įkrovimo stotelė Kaune, tačiau ji yra išskirtinė.

Dalis šioje stotelėje sunaudojamos elektros energijos pagaminama naudojant atsinaujinantį šaltinį – saulės energiją. Ją surenka čia pat ant „Kauno energijos“ administracinio pastato sumontuota saulės elektrinė. Ir nors ši atsinaujinančios energijos dalis kol kas dar nedidelė, tačiau ir ji jau yra proveržis atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimo srityje.

Stotelę įrengė AB „Kauno energija“, siekdama žengti dar vieną žingsnį į pažangių ateities technologijų naudojimą. Vienu metu stotelėje galima krauti dviejų elektromobilių baterijas. Stotelė yra vidutinio greitumo, krovimo galia – iki 22 kW. Stotelė suprojektuota ir pagaminta taip, kad ja būtų patogu ir paprasta naudotis, kad atrodytų estetiškai ir atlaikytų vandalų išpuolius.

Kol kas naudojantis šia stotele įkrauti elektromobilių baterijas bus galima visiškai nemokamai. Pagal „Kauno energijos“ užsakymą stotelė įrengė kauniečių bendrovė „Elinta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių