Quantcast

„Kauno dienos“ studijos pašnekovai: vyrai irgi verkia

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno apskrities Vyrų krizių centro direktorė, psichologė Dovilė Bubnienė ir psichologas Romas Radzevičius.

„Žinoti, kad nors vienam žmogui Žemėje lengviau kvėpuoti dėl to, kad tu gyvenai...“ (R.Sharma). Tokiu priesaku vadovaujasi D. Bubnienė ir jos kolega R. Radzevičius.

Neskaičiuodami darbo valandų, dažnai ir nemokamai, jie stengiasi padėti į gyvenimo duobę patekusiems vyrams. Nenusisekusi santuoka, problemos darbe, kvaišalai – į dvasinę sumaištį veda daug kelių. O laiku ištiesta pagalbos ranka gali apsaugoti nuo dar didesnių nelaimių.

Tad psichologai pagaliau įgyvendino seniai brandintą idėją – sukūrė pagalbos puslapį vyrulinija.lt. Jame skelbiamais telefonų numeriais atsilieps specialistai (teisininkas, psichologas, socialinis darbuotojas), o 9-i savanoriai pasiruošę elektroniniu paštu atsakyti į pagalbos ieškančių vyrų laiškus.

Tarp savanorių žinomas žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas, pats gyvenimo nuopolius patyręs verslininkas Tomas Kriščiūnas, visuomenės sveikatos specialistė Lina Pranckevičiūtė ir kiti. Plačiau apie šią pagalbos liniją, Vyrų krizių centro veiklą ir problemas, su kuriomis susiduria taip vadinama stiprioji lytis, pokalbis „Kauno dienos“ studijoje su D.Bubniene ir R.Radzevičiumi.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių