Quantcast

„Kauno dienos“ studijoje – VDU mokslininkė: vaiko emocinė būklė svarbiau už pažymius

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi VDU docentė, dr. Jorūnė Vyšniauskytė – Rimkienė.

Dr. J. Vyšniauskytė – Rimkienė teigia, kad esant sunkumams šeimoje, vaikai tampa „nematomi“ ir „negirdimi“.

Socialinė izoliacija didina imlumą stresui, o vaikų psichologinė gerovė labai siejasi su tėvų savijauta. Valandų valandas praleisdami prie kompiuterių, netekę galimybės bendrauti su bendraamžiais, tėvų ir mokytojų spaudžiami dėl mokslo rezultatų, vaikai išgyvena sunkų laikotarpį.

Savo ruožtu tėvai, paskendę rūpesčiuose, irzlumo ar pykčio akimirką susikaupusią agresiją kartais išlieja ant savo atžalų.

Kaip susivaldyti patiems ir kaip bendrauti su savo vaikais? Kur ieškoti pagalbos, jei jaučiate, kad nebesusitvarkote su pykčiu? Kodėl geri santykiai šeimoje svarbiau už puikius mokslo rezultatus? Apie tai pokalbis su mokslininke ir praktike, vedančia pozityvios tėvystės kursus, „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Violeta Tunkuniene

Violeta Tunkuniene portretas
Reikėtų pakeisti požiūrį : ne pažymys turi būti siekiamybė, bet PROGRESAS, kuris gali būti fiksuojamas įvairių diagramų, skalių pagalba. Tai yra pasiekiama, kuriant individualizuoto mokymo platformas. Geras tokios platformos pavyzdys yra readtheory.org ( anglų k. skaitymo mokymui ), kuri diagnozuoja kiekvieno mokinio skaitymo lygį ir leidžia jį kelti intensyviai skaitant ( patikėkite - 10 metų naudojuosi šia platforma. Puikiai veikia - džiaugiasi ir mokiniai, ir mokytojai, kurie naudojasi šia nemokama platforma ). Tiek mokinys, tiek jo tėvai bei mokytojas gali sekti kiekvieno mokinio progresą, įvertinti pastangas, motyvuoti. Tokių individualizuoto mokymo platformų kūrimas galėtų būti visos švietimo sistemos REFORMOS pamatas. Žinoma, tokių platformų sukūrimas yra didžiulis darbas, bet esu įsitikinus, kad TOKIOS platformos pakeistų mokinio požiūrį į mokymąsi, jo motyvaciją, atskleistų kiekvieno gebėjimus bei talentus.

Buvusi studentė.

Buvusi studentė. portretas
Kokia tuštybė žmoguje gyvena, jei jis geba pabrėžti, tik tai kas nepatiko, ši nuostabi moteris dėsto paskaitas studentas, ir visi su nekantrumu laukia susitikimo su ja, ačiū, kad yra tokių išprususių ir plataus mąstymo žmonių, kurie siekia gero ir vaikams ir tėvams ir studentams. P.s tam, kad tave vadintų mokslininke, reikia įdėti labai, labai daug darbo, tad prašau savo neigiamas emocijas pasilikite sau, neskleiskite blogio kitiems....

M.

M. portretas
Dvigubas pavardes reikėtų rašyti atskiriant brūkšneliu ir be tarpų, bent jau taip prašo VLKK.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių