Quantcast

„Kauno dienos“ studijoje – profesorius G. Mažeikis: kai sutvarko tavo kaimyną, po to ateina pas tave

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorius, Socialinės ir politinės kritikos centro vadovas Gintautas Mažeikis.

G. Mažeikis nepuoselėja iliuzijų dėl situacijos Rusijoje ir Baltarusijoje. „Čia kaip ir nacių ar komunistų laikais – kai sutvarko tavo kaimyną, po to ateina pas tave. Jeigu šiandien mes apleisime Baltarusiją, rytoj turėsime Suvalkų koridoriaus problemą“, – įspėja profesorius.

Daug draugų tarp Baltarusijos ir Rusijos opozicionierių turintis G.Mažeikis apie politines nuotaikas šiose šalyse žino ne iš nuogirdų. Jį neramina Rusijoje sklandančios kalbos apie būtinybę užimti vadinamąjį Suvalkų koridorių ir taip atkirsti Lietuvą nuo Vakarų.

Pokalbyje „Kauno dienos“ studijoje apžvelgsime R.Pratasevičiaus sulaikymo aplinkybes, paraleles tarp įvykių Ukrainoje ir Baltarusijoje bei būtinybę Lietuvai visokeriopai remti kaimyninės šalies opoziciją, taip saugant savo pačių interesus nuo augančių Rusijos imperialistinių užmačių.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prieš visą pasaulį nepašokinės

Prieš visą pasaulį nepašokinės portretas
Į Ukrainą galima važiuoti ir per lenkus. Taigi reikia nutraukti bet kokį transporto susisiekimą per baltarusiją, visoms jų prekėms uždėti 200% muitus, siūlyti ES išmesti Lukašenkininkus iš Europos tarybos, nukirsti visas elektros perdavimo linijas su baltarusiais, reikalauti iš ES 400milijonų Eurų skubiam sienos stebėjimo sistemų įrengimui, reikalauti iš NATO dislokuoti LT greitojo reagavimo batalioną, pradėti gaminti Visagine "nešvarias bombas" iš atominio kuro atliekų ir instaliuoti jas keturiuose didžiausiuose ruskių miestuose.

Kęstas

Kęstas portretas
"Jei su Baltarusija visiškai nutrūktų ekonominiai ryšiai, nebeliktų per jos teritoriją į Lietuvą einančių sunkvežimių ir geležinkelių srautų, nutrūktų dešimtmečius puoselėtas ir kurtas šaudyklinio traukinio „Vikingas“ maršrutas, būtų apsunkintas tranzitas ne tik su Ukraina, bet ir Lietuvai draugiškomis Kaukazo šalimis. Sutrikus susisiekimui per Baltarusiją ir nutrūkus logistikos grandinėms, tiek dėl apsirūpinimo žaliavomis, tiek dėl eksporto nuostolių patirtų ir Lietuvos naftos chemijos pramonė – tokios gamyklos kaip „Achema“, „Lifosa“, „Orlen Lietuva“. Jų nuostoliai, gamybos pajėgumo sumažėjimas bumerangu vėlgi atsiristų ir į Klaipėdos uostą." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

?

? portretas
kelią iki artimiausio genetiko rasi? susimokėk.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių