Quantcast

„Kauno dienos“ studijoje – kandidatė į Metų kaunietės titulą A. Kuktienė

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi kandidatė į Metų kaunietės titulą Asta Kuktienė.

A. Kuktienė yra įtraukiojo ugdymo vaikų dienos centro „Vilties spindulėlis“ įkūrėja. Šis centras išskirtinis, nes skirtas ir turintiems specialiųjų poreikių, ir jų neturintiems vaikams. Vaikai čia ateina po pamokų ir gali būti iki 18-os valandos, kol juos po darbų pasiima tėvai. Centras nemokamas, jame vaikai ne tik ruošiasi pamokoms, bet ir pietauja ar tiesiog žaidžia.

A. Kuktienė taip pat yra įkūrusi diskusijų, patirčių, džiaugsmų ir pagalbos dalijimosi terpę neįgalių vaikų tėveliams. „Kai gimė dukra, kuri dėl gimdymo traumos turi sunkią negalią, pati visiškai nieko nedaro, prireikė pusės metų, kad susivoktume, kas įvyko, kas vyksta. Kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad mano misija yra padėti panašaus likimo žmonėms. Prisimenu, kokį šoką mes su vyru patyrėme, kai vaikas į pasaulį atėjo visai kitoks, nei tikėjaisi“, – „Kauno dienai“ pasakojo A. Kuktienė.

Kviečiame susipažinti.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julius

Julius portretas
Kažkada kauniete tapo tokia Aistė Grybauskienė, visi prisimename jos kryžiaus kelius dėl ne savo turto, tai visi tokie rinkimai atrodo vieno lygio - gaunasi grybas...

VESTA

VESTA portretas
Graži palaidinė. Kur tokias parduoda?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių