Quantcast

„Kauno dienos“ studijoje: kaip gydytis nuo alkoholizmo ir kitų priklausomybių

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Priklausomybių ligų centro Kauno filialo direktorė Loreta Stonienė.

„Žmogus, kuris serga, jis negali kontroliuoti išgerto alkoholio kiekio, negali kontroliuoti gėrimo pradžios ir pabaigos. Pirma taurė ir kontrolė baigiasi“, – sako L.Stonienė.

Sunkiai rastume Lietuvoje giminę, kurios viena ar kita forma nebūtų palietusi priklausomybės nuo alkoholio problema. „Žmonės įsivaizduoja, kad eiti gydytis yra negarbinga. Negarbinga gerti ir nesigydyti“, – tvirtina biomedicinos ir visuomenės sveikatos mokslų daktarė.

Tačiau šie dalykai visiems daugiau mažiau žinomi. Trūksta informacijos, kaip vyksta pats gydymo procesas, kokie jo būdai ir kurie jų veiksmingiausi, kaip išsaugoti anonimiškumą ir kiek tai kainuoja.

Tad „Kauno dienos“ studijoje L.Stonienė išsamiai pasakoja ne tik apie požymius, bylojančius, kad jau laikas sunerimti dėl suvartojamo alkoholio kiekio, bet ir detaliai supažindina su priklausomybės nuo alkoholio gydymo metodais bei kainomis. Taip pat pokalbyje apžvelgiamos ir kitos priklausomybės, nuo kurių kenčia šiuolaikinė visuomenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdas

Algirdas portretas
Oi učia učia učia duokit vyno ne alučio, oi učia učia čia mes vynelio turim čia. Į sveikatą - oi - tai yra už blaivininkus ir blaivintojus. Ech - karti buvo ....

Akivaizdu

Akivaizdu portretas
jog tai verygininkų pinigų sau darymo mašina. Daugiau problemų, daugiau pinigų.

Analitikas

Analitikas portretas
Siais laikais atsirado nauja ziniuonių grupė, kuri viską zino kaip reikalinga gyventi likusiems, o patys is to gyvena. Yra zmonių turinčių problemų, bet nereikia sio reiskinio demonizuoti ir visiems piršti savo pamokymus, nes tai darosi panašu į pragyvenimo šaltinį. Jei yra genetinių ligonių tai ir gydykite juos, bet nustokite visiems pasakoti apie tai ir pamokslauti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių