Quantcast

„Kauno dienos“ studijoje – dr. I. Kalpokas: kodėl mes tokie pikti internete?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi VDU Viešosios komunikacijos katedros docentas dr. Ignas Kalpokas.

Pikti komentarai, asmeniniai įžeidimai, sąmokslo teorijos – šių dienų socialinių tinklų ir komentarų skilčių kasdienybė. Iš kur pas mus tiek negatyvo? Apie tai pokalbis „Kauno dienos“ studijoje su dr. I. Kalpoku.

„Mes pikti, nes esame pavargę. Jau metus esame karantine, gyvenimas yra suvaržytas ir kažkaip tą susikaupusį pyktį reikia išlieti“, – paprastai neigiamų emocijų prigimtį paaiškina I.Kalpokas.

Tačiau iš pirmo žvilgsnio elementarios priežastys veda į žymiai gilesnius vandenis – galimybę manipuliuoti visuomenės nuomone, sąmokslo teorijų atsiradimą, nepasitikėjimą žurnalistais, priešiškų Lietuvai jėgų skleidžiamą melą ir net dirbtinio intelekto vaidmenį formuojant žmonių nuomonę ir nuotaikas. Išsamus pokalbis su viešojo komunikavimo ekspertu – „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

mociute

mociute portretas
Mes ne pikti mes konservu 30 metu skriaudziami.Kuo toliau tuo aiskiau jauciasi bla..kvapas o paprastas zmogus beteisis PAVIRTES sutresusiu runkeliu.Kas dien vis labiau .Pinigai korupcija o kur morale zadeta laisve?PRIESTARAUTI NEVALIA .Tvartelio mero tiesa ....

kaunas

kaunas portretas
....Taip ,metai laiko esame atskirti,,bet tai nepagrindas virsti keturkoju [[ir loti]] Visiems yra "ne pyragai"...Bet "pasiute"!! internete ir be epidemijos --tai tokios ,nesusivaldandziu zmoniu grupes --vau vau.,,,ir vau vau.

be abejo

be abejo portretas
Jau visi metai, kaip gąsdinimai, draudimai,baudos, suvaržytas žmonių gyvenimas,tėvai atskirti nuo vaikų,palikti senoliai likimo valiai, vaikai negali bendrauti,lankyti mokyklų, sporto būrelių, vaikų darželių. Darbas praktiškai suspenduotas, kone visi išvaryti į nuotolinius darbus,Medicininės pagalbos trūksta.Žmonių nuomonės, jų bėdų,rūpesčių niekas nepaiso.Kaip žmonės nebus pikti? Uždara erdvė ima pulsuoti neapykanta. tiems ,kas žmones varžo. Dar kiek ir tai išsiverš rimtu konfliktu tarp tautos ir valdžios.Nes kantrybė visų baigiasi.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių