Quantcast

„Kauno dienos“ studijoje – apie kylančias kainas ir apsipirkimą Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir verslo fakulteto finansų profesorius Rytis Krušinskas.

Tokio infliacijos šuolio Lietuva neregėjo nuo vadinamosios Rusijos krizės. Tuomet per patį piką, 2008 m. birželio mėnesį infliacija Lietuvoje buvo 12,7 proc.

Praėjusį mėnesį užfiksuotas antras blogiausias rezultatas Nepriklausomos Lietuvos istorijoje – infliacija siekė 10,7 proc.

Rusija brangina dujas, lietuviai toliau pučia nekilnojamo turto burbulą, viskas brangsta ir viltingai žvalgomės į Lenkiją, laikinai atsisakančią Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) maisto produktams.

Tačiau šis mokestis kaimyninėje šalyje sudaro tik 5 proc., tad ar pajus pirkėjas kainų mažėjimą? Kiek dar tęsis infliacijos, o su ja ir kainų augimas, ar nesprogs statybų sektoriaus burbulas ir kokios konflikto su Kinija pasekmės?

Apie tai „Kauno dienos“ studijoje kalbamės su profesoriumi Ryčiu Krušinsku.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Analitikas

Analitikas portretas
Na, visai ne profesorinio lygio profesoriaus kalba ir prognozes. Jokių nors kiek rimtesnių skaičių, prognozių ko konkrečiai galima laukti bei veiksmų ka reikėtų daryti kaip elgtis Labiau primena burtininko ir šamano kalbą. Na, o pagrindas: bijo nors kiek pakritikuoti valdžios veiksmus ir sprendimus, nes pats gyvena iš viešų valstybes finansų. Tai toks čia “objektyvus” interviu.

Antanas

Antanas portretas
Nebus jokių mokesčių nuolaidų. Konservatoriai jau žino, kad Lietuva priapylė bylą prieš Snorą ir turės sumokėti 1,3 milijardo eurų. Puikus konservų ir Grybauskaitės planas Lietuvai...

Matematikas

Matematikas portretas
Lenkijoje maistui buvo PVM 3%...dabar tuos 3% panaikino...tai atpigo 1,5!, nes pusę suvalgo prekybininkai. Tai ko ten lėkti?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių