Quantcast

Iš Kauno centro dingo rusų laivą na*** siunčiantis plakatas

Rusijai užpuolus Ukrainą, prasidėjo įvairios palaikymo akcijos, Kauno erdves papuošė ukrainietiškos spalvos. Ukrainiečių karių Gyvačių saloje pasakyta frazė, siunčianti rusų karinį laivą ant trijų raidžių tapo savotiška tautosaka. Tad didelis plakatas buvo iškabintas ir ant tilto į Nemuno salą, tačiau dabar jo nebėra.

Kauniečiai pastebėjo, kad plakatas su legendine fraze „Rusų laive, eik na***“ šiomis dienomis dingo nuo tilto, sujungiančio S.Daukanto gatvę ir Nemuno salą.

„Pasigedom plakato. Matėm viešoj erdvėj, kad kažkam jis buvo užkliuvęs ir nusuktas, tačiau dabar jo visai nebėra. Gal kažkas nukabino, nes labai nenori, kad Kaunas palaikytų Ukrainą?“ – svarstė kauniečiai.

Panašu, kad ir miesto tvarką prižiūrintys specialistai neturi informacijos, ar plakatą kažkas pašalino savavališkai.

Gal kažkas nukabino, nes labai nenori, kad Kaunas palaikytų Ukrainą?

„Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius neturi duomenų apie šio plakato pašalinimo aplinkybes. Šiandien nuvykus patikrinti minimos vietos, iškabintas plakatas nerastas“, – konstatavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis.

Kaune yra ir daugiau Ukrainą palaikančių ženklų. Pasidomėjome, ar prieš juos nebuvo kokių nors vandalizmo atvejų, ar nebuvo suniokota mėlyna ir geltona Ukrainos vėliava. Specialistai pažymėjo, kad tokių atvejų kol kas nebuvo, tačiau jei atsirastų, atsakomybę už tokį poelgį jau skirtų policija.

„Skyrius nėra užfiksavęs ir neturi duomenų dėl mieste niokojamos Ukrainos simbolikos. Dėl užsienio valstybės simbolių išniekinimo yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Už šią nusikalstamą veiką atsakomybės klausimą įgaliota spręsti policija“, – pridūrė G.Gatulis.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Primename, kad Aleksote yra milžiniška Ukrainos vėliava, nupiešta ant betoninės sienos. Taip pat mėlyna ir geltona spalvomis buvo apšviesta „Laisvės kario“ skulptūra, mieste galima pamatyti ne vieną vietą, kur šalia Lietuvos trispalvės plazdena ir Ukrainos vėliava. Taip kauniečiai solidarizuojasi su ukrainiečiais, kurie kovoja prieš agresorę Rusiją.

Kovo 11-oisios minėjime taip pat nebus pamiršta ir Ukraina.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekarasplakatasdingo plakatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių