Kauno centre – unikali alaus kultūros erdvė

  • Teksto dydis:

Kauno centre pristatymo vakarui duris atvėrė daugiau nei penkerius metus idėjiškai brandinta "Volfas Engelman Studija". Įkūrėjų teigimu, naujojoje erdvėje bus ne tik kuriamos eksperimentinės, degustacinės, gėrimų partijos, bet ir užsiimama aludarystės bei alaus kultūros edukacija.

Gilios tradicijos

"Kaunas turi gilias aludarystės amato tradicijas. Šiame mieste atverti išskirtines alaus dirbtuves buvo sena mūsų įmonės svajonė. Džiaugiamės, kad ji pagaliau tapo realybe. Tikiu, kad studija suteiks progą dar stipriau atsiskleisti visam aludarių kūrybiniam potencialui, o vartotojus pakvies aludarystės procesą stebėti ir pažinti iš arti", – teigė generalinis "Volfas Engelman" direktorius Marius Horbačauskas.

Pasak jo, mini alaus darykla turėtų būti atvira visuomenei – jame planuojama rengti ekskursijas, seminarus ir paskaitas apie alaus istoriją, gamybos procesą, vartojimo kultūrą, taip pat degustacijas, kuriose alus bus derinamas su maistu.

Kadangi tai visos tarptautinės "Olvi" grupės, kuriai priklauso ir "Volfas Engelman", bandomasis projektas, į jį dirbti bus kviečiami bei atvyks ir aludariai iš užsienio.

Unikali erdvė

Naujai atvertos studijos išskirtinumą pabrėžė ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis, pridurdamas, kad alaus daryklos demonstruojama kūrybinė drąsa saviraiškai tampa vis svarbesnė, norint sėkmingai plėtoti bet kurią gamybinę veiklą.

"Kuo toliau, tuo labiau visų mūsų gamybos įmonių sėkmę lems jų gebėjimas ieškoti ir rasti savo unikalią nišą rinkoje, suvokti ir išnaudoti savo išskirtinumą. Į studijos atidarymą žiūriu kaip į pavyzdinę erdvę ir ateities galimybę tokioms gamintojo kūrybinės išraiškos formų paieškoms. Tai, kad ji suteiks šansą aludariams improvizuoti skonių kūrybos procese, ieškoti išskirtinių, neįprastų variantų, gali padėti ne tik šiai vietai tapti unikaliai, bet ir papildyti visą gėrimų rinką įdomesniais vietinės gamybos produktais", – teigė jis.

Kaunas turi gilias aludarystės amato tradicijas. Šiame mieste atverti išskirtines alaus dirbtuves buvo sena mūsų įmonės svajonė.

Solidžios investicijos

Kauno centre įkurta studija – tęstinis projektas. Bendros alaus daryklos "Volfas Engelman" investicijos šiam projektui gali siekti net apie 1 mln. eurų.

Tai jau ne pirmas alaus gamyklos investicinis projektas Kauno mieste. 2016-aisiais istorinėse alaus daryklos žemėse Kaunakiemio gatvėje investavusi apie 5 mln. eurų ir sutvarkiusi apleistą gatvės dalį, įmonė atidarė šiuolaikišką sandėliuoti skirtą pastatą. Šiais investiciniais projektais "Volfas Engelman" siekia moderniam gyvenimui prikelti istorinį aludarystės kvartalą.

"Autokausta" atliko visus statybinius ir apdailos darbus. Iš esmės, kas matosi, tai yra jų padaryta", – apie pasikeitusį kvartalo vaizdą kalbėjo M. Horbačauskas.

Jis tikino, kad šis objektas sudėtingas, todėl teko ieškoti įvairių sprendimų, kaip pritaikyti sovietmečiu statytą pastatą dabartiniams poreikiams.

"Teko tvirtinti visas konstrukcijas, kad jos atitiktų higieninius reikalavimus. Buvo net naudojama tiltų tvirtinimo technologija, kai klijuojamos anglies pluošto juostos. Tokį pastatą tvarkyti yra sudėtingiau, nei naują statyti, tad reikėjo nuolat priimti kūrybiškus sprendimus", – apie darbų eigą pasakojo alaus daryklos "Volfas Engelman" vadovas.

Anot jo, partnerystė su "Autokausta" tęsiasi jau ilgus metus. Ši bendrovė statė ne vieną objektą ir rezultatas buvo labai geras, tad ir šįkart darbą patikėjo jai.

"Ne vieną objektą kartu darėme ir buvome patenkinti jų darbu, todėl tęsiame toliau. Jie yra senas mūsų statybų partneris. Šį kartą nuo pertvarų griovimo iki pastato pridavimo praėjo maždaug metai, tad "Autokaustos" darbuotojai jaučiasi kaip mūsų įmonės dalis. Partnerystė ir tarpusavio pasitikėjimas leidžia atrasti geriausius sprendimus ir turėti geriausią rezultatą", – apie partnerystę kalbėjo M. Horbačauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GEDIMINAS

GEDIMINAS portretas
Ne į tokius butelius buvo pilstomas tos firmos alus.

kada nors

kada nors portretas
šito niekalo gamintojus teis už žmonių nuodijimą

Jonukas

Jonukas portretas
Pas mus pardavinėjami čekiški alūs tokie kaip "Budwaiser" irgi yra fufliakai. Tai ne tas alus, kuris buvo prieš 20 m. O ir ta įmonė nupirkta kažkokio kapitalisto iš PAR. Kapitalizmo dėsnis nepajudinamas - maksimalus pelnas bet kokia kaina. O dėl gėrimo kultūros pasakysiu tik tiek, kad jos Lietuvoje niekada nebus. Lietuvis maukia šiltą degtinę "tolka tak". Brendį vadina "konjaku". Apie liaudį aš aplamai nekalbu. Jūs pamiršot, kad apie alaus "gėrimo kultūrą" buvo kalbama ir 1996 m. žiemą, kada atsidarė "Stumbro" alaus restoranas su bravoru. Kur šiandien tas restoranas ir ta "gėrimo kultūra" ? Istoriškai reikia mąstyti.
VISI KOMENTARAI 38
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių