Quantcast

Kauno apskritis atleidžia žemėtvarkininkus

Šiandien Kauno apskrities viršininko administracijos tarnautojams įteikta daugiau kaip šimtas įspėjimų apie atleidimą iš darbo.

Pirmasis reorganizacijos etapas Kauno apskrities viršininko administracijoje pradėtas nuo Žemės tvarkymo departamento. Tarnautojų skaičius mažinamas dėl mažėjančių Žemės ūkio institucijų darbų apimčių ir baigiamos vykdyti žemės reformos.

Šiuo metu Kauno apskrityje žemės reforma jau įvykdyta 98 proc. Pagal pateiktus piliečių prašymus, dar liko 1,98 proc. neatkurtos nuosavybės teisės į žemes, iš jų Kauno rajone - 4,37 proc. Kauno mieste nuosavybės teisės į žemę dar neatkurtos 33,9 proc.

Pasak apskrities viršininkės Onos Balžekienės, tarnautojų atleidimas iš darbo - skausmingas žingsnis, tačiau kito pasirinkimo nėra. „Per aštuonerius socialdemokratų valdymo metus buvo išpūsta daugybė etatų, kuriuos dabar reikia naikinti, o labiausiai nuo to nukenčia darbuotojai, tapę tarsi šios sistemos įkaitais. Apskričių reforma yra neatsiejama visos valstybės valdymo reformos dalis, todėl intensyviai diskutuojame ir ieškome visų įmanomų sprendimo būdų,“ - teigė apskrities viršininkė O.Balžekienė, pritarianti Vyriausybės politikai, kad šiuo metu yra būtina siekti efektyvaus valdymo su mažiausiais kaštais. Jos nuomone, reforma įpareigoja likusius darbuotojus dirbti produktyviau ir atsakingiau šiuo sunkiu valstybei ir žmonėms laikotarpiu.

Pagal Vyriausybės nustatytą tvarką iki birželio 15 d. ūkininkai privalo deklaruoti pasėlius. Kauno rajono ūkininkams jau iškilo problemų dėl pertvarkos Žemės tvarkymo departamente. „Atvykusi į Rokų seniūniją, žemėtvarkos specialisto neradau, nors buvo jo priėmimo valandos. Jis neva išvykęs pas apskrities viršininkę. Kauno apskrities viršininko administracijoje niekas negalėjo paaiškinti, kas vyksta ir kada darbo vietoje bus specialistas“, - piktinosi Kauno rajono ūkininkė M.Masiliūnienė.

„Galbūt kai kurie specialistai šiandien trumpam nebuvo darbo vietose, nes mes privalėjome įteikti atleidimo lapelius. Jie ir toliau privalo vykdyti savo funkcijas. Jeigu bus nusiskundimų, svarstysime, kaip elgtis pagal įstatymus“, - sakė O.Balžekienė. jos teigimu, žemėtvarkininkai dirbs nuo dviejų iki keturių mėnesių. Po to jų funkcijas perims kiti specialistai.

„Suprantu, kad tų žmonių motyvacija dirbti gali būti sumažėjusi, bet tai nėra sanatorija, kur galima nedirbti ir gauti pinigus“, - pastebėjo apskrities viršininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių