Quantcast

Kauno Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklai – 50

Vasario 1 dieną Kauno filharmonijoje skambės vaikų klegesys, ore tvyros atlikėjų jaudulys, salėje šurmuliuos tėvelių balsai, o scena pasipuoš įvairiaspalviu muzikos šydu.

Taip galėtume apibūdinti artėjantį eilinį muzikos mokyklos mokinių koncertą. Bet jeigu paminėsime, kad tą vakarą koridoriuose vyks susitikimai su seniai matytais kolegomis, tai jau bus užuomina, kad laukia nepaprastas renginys.

Ir tikrai, tą vakarą vyks koncertas, skirtas Kauno Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklos 50-ties metų sukakčiai paminėti.

50 metų muzikos mokyklai – tai daugybės įdomių, meniškų, kūrybingų, jautrių asmenybių kelionė viena kryptimi, kuriant savą istoriją ir tradicijas ne tik mokyklos pastate, bet ir už jos ribų. Pirmiausia, tai garbė kiekvienam kolektyvo nariui, kuomet mokyklos vardas iškilmingai skamba skelbiant respublikinių ar tarptautinių konkursų laureatus. Kolektyvas taip pat pelnytai gali didžiuotis savo tarpe turėdamas net dvi koleges, pelniusias Metų mokytojos apdovanojimus. Tai ištisas gyvenimas, su visomis savo spalvomis, kurį kolektyve gyvenam kiekvienas atskirai ir visi bendrai. Tai-džiaugsmas, kolegai tapus mama ar tėčiu. Pasididžiavimas, įgijus senelio ar močiutės statusą. Sielvartas, praradus artimą.

Mokyklos archyvo nuotr.

Visa tai – apie mus, mokytojus, kurių mūsų mokykloje dirba apie 90-imt.

Bet kas būtų mokykla ir mokytojai be mokinių? Per 50 metų Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklą baigė apie 3500 mokinių. Dalis jų tapo profesionaliais muzikantais, konkursų laureatais. Tai yra muzikantai-asmenybės. Kita dalis mokinių, baigusių muzikos mokyklą, – puikūs, išsilavinę žmonės, mokantys vertinti muziką, žinantys, kiek darbo reikia įdėti, kad J. S. Bach‘as ar V. A. Mozart‘as skambėtų taip, kaip reikia.

Yra ir dar vienas labai svarbus keleivis šioje mokytojų ir mokinių muzikinėje kelionėje, be kurio tvirto nusistatymo ir visapusiško palaikymo, kelionė muzikos labirintais labai gretai gali pakeisti kryptį. Tai – tėveliai.

Tad vasario 1 d. 18 val. Kauno Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklos bendruomenė maloniai kviečia visus buvusius mokytojus, mokinius ir jų tėvelius į jubiliejinį koncertą, skirtą paminėti mokyklos 50-ties metų sukaktį, kuris vyks Kauno filharmonijos salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaida Pranarauskaitė

Vaida Pranarauskaitė portretas
Didžiausi sveikinimai šios fantastiškos mokyklos kolektyvui, o ypač Astai Miknienei, kuri užburia savo energija ir žavi kantrybe ir profesionalumu. Energijos, sveikatos, didelės profesinės ir asmeninės laimės!

Kaunietė to S

Kaunietė to S portretas
GERAI PAŽIURĖK IR PAMATYSI YRA BENDORYTĖ SVEIKINU VISUS DĖSTYTOJUS UŽ JUSU PUIKU DARBA

Kas čia dabar?

Kas čia dabar? portretas
50-imt. Dar nemačiau tokio trumpinimo. Žurnalistai visiški beraščiai?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių