Quantcast

Kauno „Akropolyje“ – improvizuota treniruotė: sportininkai siekia karantino atlaisvinimo

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Žinomas boksininkas Daugirdas Šemiotas ir kiti sporto entuziastai prisijungė prie iniciatyvos sportuoti prekybos centruose, kuriems visą karantino laikotarpį buvo leista veikti, tačiau duris turėjo užverti ne tik ne maisto prekių parduotuvės, bet ir sporto klubai. Tokiu būdu tikimasi atkreipti valdžios dėmesį, kad sportas žmonėms yra būtinas, todėl reikia leisti treniruotis įprastomis sąlygomis.

Netikėta treniruotė

Kol kas sporto klubai dar uždaryti, sportuoti galima po vieną nebent lauke, tačiau dabartinis šaltukas apriboja galimybes fiziškai pajudėti. Todėl sporto entuziastai surengė netikėtą treniruotę prekybos centre „Akropolis“.

Ši vieta pasirinkta dėl to, kad didiesiems prekybos centrams karantino metu nebuvo liepta užsidaryti, čia nuolat eina žmonės, jie nebūtinai laikosi atstumų. Sporto meistrai atkreipė dėmesį, kad sportuoti taip pat būtina ir tai galima padaryti saugiai, tačiau valdžia jiems surakino tokias galimybes.

Daugirdas Šemiotas/Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Sprendimas uždaryti sporto klubus – nelogiškas, nes sportas gerina sveikatą, imuninę sistemą, o į parduotuves visi eina būriais. Sportuojant galima išlaikyti saugius atstumus ir taip sumažinti užsikrėtimo tikimybę“, – teigė boksininkas ir treneris D.Šemiotas.

Akcijos metu sportine apranga vilkintys žmonės į prekybos centrą atėjo iš skirtingų pusių ir kartu stabtelėjo prieš parduotuvės kasas. Sportininkų sąspietis truko kelias minutes, tačiau per jas susirinkusieji kiek apšilo, parodė keletą fizinių pratimų ir vėl išsiskirstė.

„Reikia, kad pamatytų, jog žmonėms reikalingas sportas. Suprantama, kad nuo kitos dienos niekas sporto klubų neatidarys, bet tikimės, kad tai įvyks artimiausiu metu“, – apie dėmesį atkreipiančią akciją kalbėjo sportininkas.

Žmonės pasiilgo sporto

D.Šemiotas prie iniciatyvos sportuoti prekybos centruose jis prisijungė dėl to, kad atsibodo suvaržymai. Jis tikino, kad žmonės jam nuolat skambina ir klausia, kada galės ateiti į gyvą treniruotę, nes nuotolinis sportas tinka toli gražu ne visiems.

Suprantama, kad nuo kitos dienos niekas sporto klubų neatidarys, bet tikimės, kad tai įvyks artimiausiu metu.

„Ne visi lauke gali sportuoti, nes pas kai kuriuos silpnesnė sveikata. Tačiau sėdėjimas namuose sveikatos taip pat neprideda. Be to, nežinia, kokia po to bus žmonių psichologinė sveikata, nes aš jau ant savo sūnaus matau, kaip jam atsibodo bendravimas nuotoliniu būdu“, – sakė D.Šemiotas.

Jis teigė, kad ir pats veda treniruotes nuotoliniu būdu, tačiau tikrai ne visiems jos tinka. Dalis jo klientų namuose negali prisiversti pajudėti, trūksta atmosferos ir užsidegimo.

„Gyvai žmonės gauna visai kitą energiją. Kai kurie yra kategoriškai nusiteikę prieš internetines treniruotes, nes ten nėra tokios emocijos ir motyvacijos“, – apie tai, kad žmonėms reikia įprastų treniravimosi galimybių, kalbėjo boksininkas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Finansiniai sunkumai

Sporto klubų savininkai neslepia, kad karantino metu buvo suduotas ir skaubus finansinis smūgis. Pasak jų, tie, kurie ne tik patys sportuoja, bet ir veda treniruotes, karantino metu vis tiek turi mokėti už nuomą, komunalinius mokesčius, todėl valstybės skiriama parama yra nepakankama.

„Tos išmokos yra juokas, kai reikia išlaikyti visą sporto klubą, namus, šeimą. Pragyventi tikrai sudėtinga. Didesnės išmokos padėtų lengviau išgyventi“, – dar vieną priežastį, kodėl nusprendė prisijungti prie iniciatyvos sportuoti prekybos centre ir taip atkreipti dėmesį, įvardijo D.Šemiotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anksčiau

Anksčiau portretas
tokie sporto entuziastai /Šemetos klubas/vadinosi fizkultūrininkais,sportininkais vadinti - profesionaliai siekiantys rezultatų.Tūkstančiai lietuvių MANKŠTINASI klubuose,bet netituluoja savęs sportininkais.Aktyvi fizinė mankšta - tai tik sporto rūšių propagavimas.Neginčijamai,nauda organizmui begalinė.

Merdeja barai, kavines

Merdeja barai, kavines portretas
Barams, kavinems krachas visiskas(as nekalbu apie kababines ir picerijas, joms dabar kaip tik gerai). Neaisku, kada but s galima dirbti. Yra labai blogai. Is vyriausybes matyti tik spyga, o ne pagalba. Ir visiems tiems, kurie piktdziugiskai dziaugiasi bankrutuojanciais verslais linkiu netekti darbo ir pajamu.

Darbuotoja

Darbuotoja portretas
Dirbu prekybos centre, atsibodo, kad ten viskas galima, užmerktos akys kas vyksta. O visi kiti verslai tuo metu žlunga.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių