Quantcast

Kaunietis piktinasi: kalėdinės dekoracijos – jau niokojamos

Kauniečiai fiksuoja vandalizmo atvejus mieste. Kalėdinės dekoracijos dar nespėjo sulaukti oficialaus įžiebimo, o jau sulaukė vandalų išpuolio.

Užkliuvo fontanas

Portalo kauno.diena.lt skaitytojas Sergejus pasidalijo fotografijomis iš Steigiamojo Seimo aikštės. Čia įrengtas šviečiantis fontanas ir burbulai, kurie šventiniu laikotarpiu taip pat turėtų džiuginti praeivius. Tačiau kaunietis stebėjosi, kad kažkam dekoracijos jau užkliuvo, keletas elementų jau sugadinti.

„Dar nespėjo įžiebti, o jau kažkam nagai niežti viską gadinti. Nuo šviečiančios fontano dekoracijos iki artimiausio apšvietimo stulpo buvo nuvesti elektros laidai. Dabar matau, kad jie nutraukti ir mėtosi. Vienas burbulas fontano centre taip pat pasviręs, greičiausiai specialiai nulaužtas. Įdomu, ar Viešosios tvarkos specialistai, policija stebi šią vietą?“, – sakė Sergėjus.

Kaunietis vylėsi, kad kalėdinės dekoracijos bus sutvarkytos ir vandalai daugiau nebeniokos miesto turto, o kartu negadins švenčių laukimo.

Sužibės ir Laisvės alėja

Portalas kauno.diena.lt primena, kad panašiais burbulais šiemet puošiamas ir Laisvės alėjos fontanas. Jis, kartu su kitomis šventinėmis dekoracijomis bus įžiebtas gruodžio 2 dieną, kai suspindės pagrindinė Kauno eglė Rotušės aikštėje.

Ankstesniais metais ant šio fontano buvo sumontuotos taip pat fontaną priminusios dekoracijos. Vienais metais dekoracijos priminė čiurlenantį fontaną, kitais – vertikalią ir iš žiedų sudarytą kompoziciją. Pagrindinėje pėsčiųjų alėjoje vaikštinėję kauniečiai spėliojo, kad šiųmetinė šviesos instaliacija primins gamtą ir joje augančius augalus.

Pačioje Laisvės alėjoje jau sumontuotos tokios pat dekoracijos, kaip buvo praėjusiais metais. Vidurinėje alėjos dalyje yra lietutį primenančios lemputės, o ant apšvietimo stulpų – kalėdiniai medžių šakelių ornamentai.

Šviesos miestas

Šiais metais Kaune bus papuoštos erdvės, kurios iki šiol šventiniu laikotarpiu skendo tamsoje.

Dar nespėjo įžiebti, o jau kažkam nagai niežti viską gadinti.

„Kaunas kuria gamtos pasaką. Kadangi turime natūralią eglutę, tai ir į miestą atkeliauja natūralios dekoracijos. Centre matysime šerkšno medelius, bus papuošti visi Kaune esantys tiltai. Ant jų ir Santakos parke nusileis žvaigždės. Pastarajame turėsime dvi dideles žvaigždes, kurios pildys svajones, be to, bus papuošta apie 30 medžių, juose kris krištolinis lietus, nutūps apie 100 paukščių, ganysis Kalėdų senelio pagalbininkai elniai. Šis parkas pirmą kartą nušvis šviesomis ir taps tikru svajonių parku“, – pristatė Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė.

Papuoštos gatvės

Šiemet Kaune tikrai bus daug naujų dekoracijų ir apšviestų erdvių. Bus naudojamos ir senos dekoracijos, tačiau jos bus pakabintos ten, kur niekada nebuvo įžengusi Kalėdų dvasia. N. Prevelienė sakė, kad A.Juozapavičiaus prospekte bus dvigubai daugiau dekoracijų. Taip pat jau matytomis instaliacijomis nušvis Parodos kalnas, L.Sapiegos, S.Daukanto gatvės.

Senamiesčio gatvelės: M.Daukšos, Naugardo, Kurpių, Muitinės, L.Zamenhofo taip pat džiugins praeivius šviesiomis dekoracijomis. Apšvietimo stulpai bus papuošti ir ant Utenos gatvės viaduko. Valdininkai skelbia, kad bus papuoštos ir gerokai toliau nuo miesto centro esančios Kauno vietos.

"Dekoracijomis bus puošiamas Kauno hidroelektrinės tiltas ir Jiesios tiltelis. Šie tiltai iki šiol nebuvo iš viso puošiami", – pasakojo Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja.

Be to, Kaune šventiniu laikotarpiu vyks šviesų festivalis. Spalvotomis šviesomis nušvis Muzikinis teatras, Kauno pilis, tad mieste tamsai ir liūdesiui vietos tikrai nebus.

Visos kalėdinės dekoracijos bus įžiebtos gruodžio 2 dieną.


Šiame straipsnyje: Kalėdinės dekoracijosdekoracijossuniokotos dekoracijosskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Skvernelis Karbauskis Iš Šiaulių miesto Lietuvoje Skaityti

Skvernelis Karbauskis Iš Šiaulių miesto Lietuvoje  Skaityti  portretas
galėjau išplėsti šeimos verslą su paskola 75000 eurų i, gautu iš Jameson Finance. Nedvejodami susisiekite su jais dėl bet kokios pagalbos. įmonės el. pašto adresas yra theodorejamesonfinance@gmail.com Skvernelis Karbauskis Iš Šiaulių miesto Lietuvoje

Anonimas

Anonimas portretas
Ruoštis ir statyt dekoracijas Šv. Kalėdoms reikia jau nuo birželio mėnesio. Kodėl ? Kalėdinė paslaptis ponai.....

Anonimas

Anonimas portretas
o tai reiskia ,kad kaledos baiges,,imam svesti velykas,reikia skubeti ir viska daryti iprieki,velykos jau ateina ,pirmyn!!!ir t.t.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių