Quantcast

Kaunietis: pensija į namus – kartu su virusu?

  • Teksto dydis:

Penktadienio rytą į namus atnešta pensija sukėlė nerimo kaunietei pensininkei ir jos artimiesiems.

„Va ką tik mamai atnešė į namus pensiją. Išnešiotoja be jokių apsaugos priemonių: nei pirštinių, nei kaukės... O juk ji eina ne pas du ar tris žmones, visur plikomis rankomis čiupinėja rankenas, spaudžia liftų iškvietimo mygtukus, čiupinėja banknotus galų gale...“ – kalbėjo moters giminaitis Valdas.

Jis hiperbolizavo, kad toks elgesys gali virsti senjorų genocidu.

„Ar taip turim laikytis karantino? Ar taip turi dirbti valstybinė įstaiga Lietuvos paštas?“ – klausė vyras.

Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė skaičiavo, kad Kauno mieste pensijas išnešioja keturiasdešimt Lietuvos pašto darbuotojų.

„Nors Lietuva ir visas pasaulis išgyvena itin sudėtingą laikotarpį, Lietuvos paštas yra įmonė, veikianti net ir pačiais sunkiausiais laikais. Tad pašto veikla nesustoja, tačiau imamės visų priemonių, kurios padeda apsaugoti tiek klientus, tiek darbuotojus“, – aiškino V. Budrienė.

Esminė karantino sąlyga, pabrėžė Lietuvos pašto atstovė, – riziką keliančio žmogiškojo kontakto vengimas. Dauguma siuntų nukreipiama į terminalus, tačiau yra paslaugų, kurios gali būti suteikiamos tik tiesiai žmogui į rankas.

Nors Lietuva ir visas pasaulis išgyvena itin sudėtingą laikotarpį, Lietuvos paštas yra įmonė, veikianti net ir pačiais sunkiausiais.

„Tarp jų – pensijos. Karantino metu pensijos yra išmokamos įprastine tvarka, tačiau laiškininkai laikosi visų įmanomų saugumo priemonių. Pirmiausia, vadovaujasi principu „iki slenksčio“, t. y. neina į žmogaus namus – viskas atliekama lauke ar laiptinėje, laikantis saugaus – daugiau nei 1 metro atstumo. Pati pensija įdedama į voką, kartu su kvitu įteikiami per ištiestos rankos atstumą. Kliento prašoma ant kvito pasirašyti savo rašikliu bei kvitą grąžinti taip pat per ištiestos rankos atstumą. Jei klientas dėl sveikatos sunkumų ar kitų priežasčių neturi galimybės priimti paslaugos ne savo gyvenamosiose patalpose, paslaugos suteikiamos kliento įgaliotam asmeniui. Kiekvienas laiškininkas aprūpintas dezinfekciniu skysčiu, kuriuo raginame pasinaudoti po kiekvieno apsilankymo pas žmogų. Jeigu reikia, dezinfekuoti ir darbo priemones“, – vardijo V. Budrienė.

Kovo mėnesį gautos pensijos jau praktiškai visiems išdalintos, per savaitgalį šis procesas turėtų būti galutinai baigtas.

Šiuo sudėtingu metu Lietuvos pašto atstovė prašė ir pačių gyventojų sąmoningumo bei supratingumo.

Jeigu nėra būtinybės eiti į pašto skyrių, ragino likti namuose, naudotis savitarnos sistema, ypač siuntų terminalais, kurie leidžia siuntą ne tik pasiimti, bet ir išsiųsti bet kuriuo paros metu, be jokio žmogiškojo kontakto.

„Turime ne vieną atvejį, kai pagyvenę žmonės būriais plūsta į pašto skyrius mokėti mokesčių. Labai prašome to nedaryti, paprašyti pagalbos artimųjų ir mokesčius apmokėti internetu, arba, jeigu nėra kitos išeities, atvykus į pašto skyrių bent jau laikytis saugaus atstumo nuo kitų žmonių. Sveikata šiandien kiekvieno mūsų rankose – saugokime save ir savo artimuosius. Taip pat atvykus į paštą laikytis saugaus atstumo eilėje bei atokiau stovėti nuo klientą aptarnaujančio darbuotojo“, – teigė V. Budrienė.


Šiame straipsnyje: Lietuvos paštaspensijapensininkaikoronavirusasKoronavirusas LietuvojekarantinasCOVID-19 karantinasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

opps

opps portretas
Mano Tėvai taip pat gauna į Banką Mamai 76 O teveliu 80

Vn

Vn portretas
Kazin ka sakytumet apie tas kaukes ir pirstines kai kauketi uzsuktu pasiskolint neribotam laikui tos pensijos. Jaunevienasatveji

???

??? portretas
Pensija su vyru gauname i banką .Nusiimame tik tada kai einame i turgų.Nesuprantu kam nešioja pensijas i namus?
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių