Quantcast

Kaunietis pasidalijo įspūdžiais iš oro uosto: besigrūdantys žmonės ir daug anketų

  • Teksto dydis:

Iš Norvegijos grįžęs kaunietis pasidalijo įspūdžiais ir pastebėjimais, kaip veikia visuotinio keleivių tikrinimo ir bandymo apsisaugoti nuo koronaviruso plitimo algoritmas.

Osle netikrino

Jaunas vyras darbo reikalais viešėjo Bergene. Į Vilnių jis parskrido iš Oslo oro uosto. "Norvegijoje nebuvo tokių patikrinimų, susijusių su sveikata. Viskas vyko įprasta tvarka. Tik tiek, kad oro uostas buvo tuščias, nes atšaukta begalė skrydžių. Kas nustebino, oro uoste Osle nebuvo dezinfekantų", – pasakojo pašnekovas.

Jis pastebėjo, kad keleiviai pamiršo rekomendacijas stovėti vienas kito ne arčiau kaip per metrą. Atvirkščiai, pranešus, kad tuoj vyks laipinimas į lėktuvą, visi sustojo į eilę kuo arčiau vienas kito. Tvarka paties skrydžio metu buvo neįprasta tik tuo, kad nebuvo parduodami užkandžiai.

"Iš pradžių susidarė įspūdis, kad žmonės sodinami į kas antrą kėdę. Vienoje pusėje – trys vietos ir kitoje – trys vietos. Bet po to apsidairęs pamačiau, kad žmonės sėdi tankiau", – pasakojo vyras.

Ant to paties tako sukosi ir mūsų, atkeliavusių iš Oslo, ir keleivių iš Hurgados bei Barselonos. Trys pavojingos šalys vienoje vietoje.

Neišleido iš lėktuvo

Lėktuvui nusileidus Vilniaus oro uoste keleiviai apie valandą nebuvo išleisti – paprašyti luktelėti. Po užtrukusio laukimo atneštos pirmos anketos (iš viso grįžusiųjų buvo paprašyta užpildyti po tris skirtingas anketas).

"Kas turėjo savo tušinukus, rašė jais, kas neturėjo, dalijosi valdiškais, nežinia per kieno rankas perėjusiais. Po to įlipo baltai apsirengę žmonės, griežtai, bet mandagiai paaiškino, kokios procedūros laukia. Su termovizoriais pradėjo matuoti kiekvieno keleivio temperatūrą ir ėmė mus leisti iš lėktuvo į autobusą. Jame laukėme, o po to važiavome visi susigrūdę. Apie išlaikytą atstumą nebuvo jokios kalbos", – pastebėjo keleivis.

Anketose buvo prašoma nurodyti keleivio vardą, pavardę, šalį, iš kurios atkeliauta, skrydžio duomenis, vietą lėktuve, gyvenamąjį adresą ir adresą vietos, kur planuojama izoliuotis, telefono numerį, e.pašto adresą, kontaktinį asmenį nelaimės atveju, jo kontaktus.

Teko laukti bagažo

Išlipę iš autobuso prie įeigos į oro uosto keleiviai, anot jo, vėl susigrūdo. Žmonės buvo leidžiami po kelis, nes jiems dalijo skystį, kuriuo čia pat reikėjo dezinfekuotis rankas.

Oro uoste – naujos anketos, įsipareigojimai saviizoliacijai, vėl valdiški daugkartiniai arba savo tušinukai. Vėl visi, kaip papasakojo, stovi krūvoje.

Atidavus užpildytus popierius, šie buvo tikrinami, gauti keli lapai su informacija apie virusą ir prevencinių priemonių sąrašu, ir tuomet jau keliauta atsiimti lagaminų.

"Bagažas dar gerą pusvalandį vėlavo. Ant to paties tako sukosi ir mūsų, atkeliavusių iš Oslo, ir keleivių iš Hurgados bei Barselonos. Trys pavojingos šalys vienoje vietoje", – stebėjosi lietuvis.

Ant to paties tako sukosi ir mūsų, atkeliavusių iš Oslo, ir keleivių iš Hurgados bei Barselonos. Trys pavojingos šalys vienoje vietoje.

Laikosi reikalavimų

Iš oro uosto toli važiuoti jam reikėjo – šiuo metu gyvena Vilniuje. Iš anksto buvo išsiaiškinęs, kad saugu likti tame pačiame būste, nors jame gyvena ne vienas – nuomojasi kambarį.

"Skambinau 1808, pasiklausiau, kaip ir kas. Paaiškino, kad viskas yra gerai, jeigu nekontaktuojame, bendromis patalpomis naudojamės skirtingu laiku, o jose apsilankęs – dezinfekuosiu paviršius. Taip ir darau – sąžiningai viską valau", – pasakojo vyras.

Maistu jį aprūpina kolega. Bendrauja pro uždaras duris. "Planas kol kas veikia", – tikino pašnekovas, dideliame kalendoriuje ant sienos žymintis dienas, kiek dar jam liko dienų, kurias privalo leisti izoliacijoje.

Privalomos procedūros

"Lietuvos oro uostų" atstovas Tadas Vasiliauskas "Kauno dienai" teigė, kad keleivių sveikatos patikrą atlieka Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai.

"Visi veiksmai yra skirti ekstremaliai situacijai ir rizikai valdyti. Reikia suprasti, kad dedamos visos pastangos, kad galimai infekuoti keleiviai būtų aptikti dar orlaivyje ir izoliuoti nuo kitų keleivių bei perduoti medikams jau tuomet. Kartu su sveikatos specialistais dedame visas pastangas, kad visi keleiviai oro uoste atliktų reikalingas procedūras, todėl apgailestaujame, jog kai kuriais atvejais keleiviai gali užtrukti laukdami atvykimo erdvėse", – aiškino T.Vasiliauskas.

Oro uosto atstovas primena, kad visi keleiviai, kurie atvyksta iš užsienio šalių, turi izoliuotis bet kokiu atveju namie pagal karantino sąlygas.


Šiame straipsnyje: vilniaus oro uostaskoronavirusaskelionė namokarantinassaviizoliacijaCOVID-19 saviizoliacijaCOVID-19 karantinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Partizanas

Partizanas portretas
Juos reikia vežti tiesiai į Turniškes, Laurų kvartalą ar į naujus Grybauskaitės namus...tada tuojau pat atsirastų apsaugos priemonių!

Antanas

Antanas portretas
Jie galvoja kad eileje stoves per metra tai lektuve neuzsikres.ot naivuoliai. Patis raso kad duoda skyscio rankom dezinfikuoti patys verkia kad pasirasineja du tuo paciu tusinuku. Tai kas cia blogai skystis dezinfikacijos ar tusinukas.ar jus susireiksmine emigrantai.kaip tai tai lietuva atsilikus kai problema tai jau ir medicina cia superine nes ten jus gydo tik cocola ir asperinu.

adele

adele  portretas
cia ne patikra bet pinigu plovimas ,teko susidurti tai tikrai S usirgs zmones ne nuo koronos viruso bet nuo tokios tvarkos ,juk popieriu pildymas pradedant lektuve sukaite zmones pasiruose islipti jie vel grazinmi atgal sedi iseina i lauka stovi prie balagano ,vejas baisus lauke ,ieini i balagana padaro nuotrauka ir vel pildai popierius ,sedi eile ufonautu baisu ,ir dar karta baisu ir ka PATIKRINO ,atsakymas NIEKO ,bet pinigu isplaus daug
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių