Quantcast

Plintant koronavirusui – pasipiktinimas: labiausiai užkliuvo parduotuvės darbuotoja

  • Teksto dydis:

Portalo kauno.diena.lt skaitytoja Jolita tikina, kad ją stebina prekybos tinklo „Iki“ darbuotojų požiūris į kovą su koronavirusu. Esant ekstremaliai situacijai, jie esą negeba vykdyti atsakingų institucijų rekomendacijų ir deramai pasirūpinti klientais. 

Moteris pasakoja, kad penktadienį apsilankė Savanorių prospekte 111 esančioje „Iki“ parduotuvėje. 

„Pabandžiau rasti dezinfekcines priemones, kurių tikėjausi prie įėjimo vartų, tačiau jų neradau. Paklausus pas darbuotoją, kur galiu dezinfekuoti rankas, gavau atsakymą, kad to padaryti negalėsiu, nes jokių dezinfektantų nėra“, – pasakoja moteris.

Anot skaitytojos, dar liūdnesnė situacija jos laukė bandant nusipirkti šviežiai keptų gaminių. „Iki“ ir taip pasižymi, mano nuomone, keistu darbuotojų „taupumu“. Čia darbuotojos laksto nuo prekių lentynų, kur dėliojo prekes, iki skyriaus, kad įdėtų šviežiai keptą maistą į maišelius. Paskambinus iškvietimo mygtuku pasirodė darbuotoja, kuri atėjo tiesiai iš sandėlio, stumdama vežimą su prekėmis. Ji prie šviežiai keptų gaminių priėjo nenusiplovusi rankų, nepasikeitė prijuostės, neužsidėjo pirštinių. Paėmusi maišelį jį atidarė viduje „pamakaluodama“, tikėtina, nešvaria, neapsaugota ranka ir su žnyplėmis sudėjo produktus į maišelį. Atkreipus dėmesį į jos elgesį, gavau atsakymą, kad ji juk vištieną dėjo su žnyplėmis. Vėliau ji vis gi užsidėjo pirštinę ant vienos rankos, paėmė naują maišelį ir sudėjo į jį vištieną. Mano nuomone, „Iki“ prekybos centras negarantuoja klientų deramo aptarnavimo. Darbuotojai neparuošti ir negavę griežtų reikalavimų dėl higienos darbo vietoje. Kodėl yra nesilaikoma higienos tokiu jautriu mums visiems laikotarpiu, o ir visada, kai yra prekiaujama nesupakuotais gaminiais? Ar neturėtų tokiame skyriuje būti darbuotojas, apsaugojęs tiek savo plaukus kepuraite, tiek su švaria prijuoste, bei pirštinėmis, kuris atlieka tik šį darbą ir nebėgioja nuo lentynų, kur dedamos prekės, į skyrių kur prekiaujama kepta produkcija? Suprantu sudėtingą situaciją, labai palaikau ir gerbiu darbuotojus, kurie ištvermingai dirba savo darbą, esu jiems labai dėkinga už ištvermę, tačiau vadovybės norėčiau paprašyti atkreipti į tai dėmesį ir susiimti, jūs esate atsakingi tiek už darbuotojus, tiek už klientus. Apie šią situaciją buvo informuotas prekybos centro klientų aptarnavimo skyrius. Jokio komentaro dėl šio atvejo nesulaukiau“, – teigė Jolita.

Prekybos tinklo „Iki“ rinkodaros vadovas Andrej Pometko portalui kauno.diena.lt teigė, kad dezinfektantai parduotuvėse kabinami šį savaitgalį, kad atėjus į parduotuves būtų galima dezinfekuoti rankas. „Iki šiol mes darėme užsakymus ir kai tiekėjai atvežė iškart pradėjome dozatorius kabinti. Dezinfekcinės priemonės šį savaitgalį turėtų atsirasti didžioje dalyje parduotuvių“, – teigė prekybos tinklo atstovas. 

„Visiems darbuotojams yra išplatinta informacija dėl nuolat plaunamų rankų, tai jie turi tokias instrukcijas. Jie turi galimybes plautis rankas su muilu, kuris kartu yra ir su dezinfekciniu skysčiu“, – sakė A. Pometko. Jis teigė, kad „adekvačiai reaguojama į tai, kas vyksta“ ir vykdo atsakingų institucijų pateiktas rekomendacijas. 

Portalas penktadienį aprašė panašią problemą. Prekybos centro kasininkė teigė, kad „darbe kasdien rizikuoja, o vadovybė tik gražiai kalba.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

autore

autore portretas
ar žinai kokiais krūviais dirba išnaudojami prekybcentriu darbuotojai?,esant neadekvačiam darbo krūviui taisykliu laikytis nėra kada.Bet paknist protą eiliniam darbo žmogui malonumas begalinis ar ne?

SKAITYTOJA

SKAITYTOJA portretas
TA PONIA TEGUL PABŪNA PARDAVĖJOS KAILYJE,TAI ŽINOS KAIP REIKIA ELGTIS.DARBDAVIAI NESIRŪPINA,O PARDAVĖJA NUKENČIA.REIKIA DARBDAVIAMS REIKŠTI PRETENZIJAS,O NE PARDAVĖJOMS.ATSIPEIKĖK MOTERIŠKE,TIKRIAUSIAI ESI IŠ LŪŠNYNO...

Agniete

Agniete portretas
O truksta darbuotoju?Pardavejos turi vaiku,kurios siuo metu negali dirbti ir padidintas kruvis tenka likusiems darbuotojams.Maziau bambekite,o gerbkite kitu darba,saugokite save ir salia esancius.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių