Quantcast

Kauniečius suklaidino pažymėti Ąžuolyno medžiai: niekas jų kirsti neketina

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti žaliais dažais pažymėti Ąžuolyno medžiai. Dėl medžių įaudrinta visuomenė pradėjo baimintis, kad rekonstruojant Ąžuolyną bus nukirsti šimtamečiai ąžuolai.

Visgi miesto atstovai nurodė, kad ąžuolų pjauti niekas neketina. Pagal Ąžuolyno rekonstrukcijos projektą, kaip tik siekiama išsaugoti ąžuolus, o ne juos naikinti. Todėl pažymėti medžiai yra kažkieno nejuokingas bandymas supriešinti visuomenę, tačiau toks ąžuolų žymėjimas nieko bendro neturi su jų pjovimu.

„Sulaukėme klausimų dėl „pažymėtų“ ąžuolų Ąžuolyne. Skubame nuraminti – tai ne žymėjimas, o tiesiog kažkieno viešosios tvarkos pažeidimas. Kažkas taip sugalvojo pajuokauti ir tiek“, – apie tai, jog Ąžuolyne medžius pažymėjo piktavaliai, socialiniame tinkle „Facebook“ rašė savivaldybės atstovai.

Tai ne žymėjimas, o tiesiog kažkieno viešosios tvarkos pažeidimas.

Miesto atstovai dar kartą pažymėjo, kad ąžuolai šiame miesto parke pjaunami nebus. Taip pat ragina žmones nesielgti taip neatsakingai bei nekelti visuomenėje panikos.

„Kaip ne kartą minėjome – nė vienas ąžuolas nei pjaunamas, nei kertamas nebus. Būtume labai dėkingi, jei pastebėję tokius savavališkus „žymėtojus“ su dažų balionėliais praneštumėte mums“, – pažymėjo savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KKiK

KKiK portretas
Tai, kad kai kurie ten lavonai išpuvę ir be šakų. Tik kirsti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių