Quantcast

Kauniečius stebina rekordinio dydžio laivas

Šeštadienį į Kauną atkeliavo didžiausias pasaulyje iš lego kaladėlių pastatytas laivas. Jis prie „Žalgirio“ arenos eksponuojamas „Kauno autodienų“ metu.

„Kas čia, po dangčiu? Šis daiktas yra kiekviename laive“, – susirinkusiųjų klausė aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis. „Inkaras“, „Kompasas“, „Šturvalas“, – spėliojo auditorija. Paaiškėjo, jog po gaubtu būta varpo.

Gal dėl to, kad tapo į suaugusiųjų auditoriją orientuoto renginio ekspozicijos dalimi, laivas traukė ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius. „Ir lego, ir kelionės, ir laivai, ir automobiliai – viskas domina“, – priežastis, kodėl atėjo pasižiūrėti rekordinio dydžio laivo, vardijo kaunietis Rolandas Norvilas. „Žaislinį“ laivą jis apžiūrėjo su sūnumis – vienuolikmečiu Rapolu ir trimečiu Robertu. Dovydas prisipažino pats mėgstantis konstruoti iš lego kaladėlių ir spėliojo, kiek jų prireikė pastatyti tokio dydžio laivą. „Gal milijono ar dviejų milijonų?“, – svarstė moksleivis.

Rankų darbo laivo ilgis siekia 12 m, jo plotis –1,67 m, aukštis – beveik 3 m ir sveria jis beveik 3 tonas.

Į Gineso rekordų knygą įtrauktas bendrovės DFDS iš lego kaladėlių sukonstruotas laivas, pavadintas „Jubilee Seaways“, Lietuvoje „plaukios“ tris dienas. Penktadienį jis aplankė Vilnių, sekmadienį „išplauks“ į Klaipėdą.

Laivas aplankys DFDS maršrutų tinklą – iš viso 24 Europos miestus, tarp kurių: Geteborgas, Kalė, Djepas, Kylis, Oslas, Londonas, Amsterdamas ir kiti. Jis jau dalyvavo didžiųjų burlaivių regatoje Blythe (Jungtinėje Karalystėje), taip pat dalyvaus „Lego World“ parodoje Utrechte bei Kopenhagoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Į Kauno marias jį reikėjo nuleist...

idomu buvo paziuret

idomu buvo paziuret portretas
si laiva,ypac isejus is durnavoto filmo BRIDZITOS DZONS KUDIKIS-FILMAS ILGAS ISTESTAS...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių