Quantcast

Kauniečių verdiktas, kas turėtų būti šalies vadovo poste

  • Teksto dydis:

Baigėsi Lietuvos prezidento ir Europos parlamento rinkimai. Užvėrus rinkimų apylinkes imta skaičiuoti, kaip pasiskirstė rinkėjų palankumas. 

Suskaičiavus balsus visose 91 Kauno miesto apylinkių, šalies vadovo postą ekonomistui Gitanui Nausėdai patikėtų 59 proc. kauniečių. 40 proc. prezidento rinkimuose savo balsą atidavė buvusiai finansų ministrei, Seimo narei Ingridai Šimonytei. 

Kauno rajono gyventojų pasirinkimas, suskaičiavus balsus visose 57 rinkimų apylinkių, yra 61:38 proc. G. Nausėdos naudai.

Pirmojo turo metu Kaune daugiausiai balsų iš visų devynių kandidatų surinko I.Šimonytė – ją palaikė 37,72 proc. atėjusiųjų prie balsadėžių. Antroje vietoje, pagal Kauno rinkėjų balsus, tuomet liko G,Nausėda – 31,71. Valdančiųjų atstovą Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelių šalies vadovu matė 15,85 proc. Kauno rajone proporcijos išsidėliojo panašiai – 35,56, 33,62 ir 16,13 proc.

Vyriausiosios rinkimų komisijos 20 val., kai buvo uždarytos rinkimų apylinkės ir rinkimai baigėsi, pateiktais duomenimis, Kauno miesto rinkėjų aktyvumas – 57,13, Kauno rajone – 57,93 proc. Bendras šalies rinkėjų aktyvumas – 53,43 proc.

Rinkimuose iš viso galėjo dalyvauti 247 tūkst. 720 Kauno miesto gyventojų ir  79 tūkst. 059 Kauno rajono atstovų, tai yra, triskart mažiau nei mieste. Miestas suskirstytas į 91, rajonas – į 57 rinkimų apylinkes.

Iš viso rinkimuose galėjo dalyvauti 2 mln. 486 tūkst. 915 gyventojų. Kauno atstovai sudaro apie dešimtadalį visų balso teisę turinčių šalies žmonių. 

Naudojami Vyriausiosios rinkimų komisijos žemėlapių portale vrk.maps.arcgis.com publikuojami žemėlapiai

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Būtų labai gaila, jei deklaravęs regionų plėtrą, šis prezidentas neleistų į Kauną perkelti Žemės ūkio ministerijos, apie ką jau tarsi užsiminė.

...

... portretas
Kauniečiai balsavo ne už, o prieš 'konservų' tvartelio ožkelę... tai kada šauliai su naujai gautais kulkosvaidžiais dabar pasirodys?

cha

cha portretas
Kaunas įgavo proto
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių