Quantcast

Kauniečių COVID-19 nesustabdo: prie Kalėdų eglės – būriai žmonių

  • Teksto dydis:

Nors dėl augančio COVID-19 pacientų skaičiaus šalyje naujoji Vyriausybė priėmė sprendimą pratęsti karantiną ir nuo trečiadienio įvesti tam tikrus ribojimus, atrodo, kauniečiams tai – nė motais. Sekmadienio vakarą prie pagrindinės miesto eglės plūsta būriai žmonių.

Gruodžio 13–osios vakaro vaizdai Kauno rotušės aikštėje neguodžia – prie šventinės žaliaskarės tebeplūsta smalsuoliai. Jų čia – visa galybė. Kai kurie nepabūgsta gąsdinančių koronaviruso plitimo šalyje mastų ir ateina ne tik su draugais ar šeimos nariais, bet ir su augintiniais, ar visai mažais vaikais.

Toks susidomėjimas „morengine“ Kauno puošmena – ne pirmą vakarą. Jau per įžiebimo ceremoniją lapkričio pabaigoje pažiūrėti į šventinę miesto žaliaskarę Rotušės aikštėje ėjo žmonės, nors ir buvo patarta jos įžiebimą stebėti saugiai namuose, prie ekranų.

 

 

„Jaučiame atsakomybę prieš Kauno miesto gyventojus, tačiau turime suprasti, kad tvoromis ar kitokiomis barikadomis šio klausimo neišspręsime ir kol kas griebtis tokių kraštutinumų neketiname“, – po renginio paklaustas, ar bus imamasi kokių nors griežtesnių priemonių srautams suvaldyti komentavo Kauno mero patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Jarusevičius.

Tąkart jis vylėsi, kad kauniečiai patys bus sąmoningi ir supratingi. Tačiau mero patarėjas tada pridūrė, kad jei tik bus sulaukta oficialių rekomendacijų ar kitokių pastebėjimų iš visuomenės sveikatos specialistų, savivaldybė yra pasirengusi į tai neatidėliotinai reaguoti.

„Vis dėlto kol kas jų nesame gavę, o ir specialiųjų tarnybų pareigūnai šeštadienio vakaro situaciją per šventinį Kalėdų eglutės įžiebimo koncertą įvertino palankiai, didelių pažeidimų nenustatė, o pasitaikiusius pavienius atvejus teigė išsprendę geranoriškais žodiniais įspėjimais“, – kalbėjo T. Jarusevičius.

Primename, kad griežtinant karantiną, Lietuvoje nuo trečiadienio bus uždaryta dauguma parduotuvių, išskyrus maisto prekių, apribojamas žmonių išvykimas iš namų be svarbios priežasties, tačiau šeimoms bus leidžiama palikti namus pasivaikščioti atvirose vietovėse savivaldybės ribose, nesusitinkant su kitais žmonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
kartais yra perdedama ta rizika. Juk ateina šeimos, nemanau kad grūdasi, vietos juk daug. Pasižiūri ir išeina, ką ten ilgiau veikt? Ne lauke prie eglučių reikia problemų ieškoti, juk serga ir į kapus nueina slaugos ir senelių namų gyventojai, kurie niekur nevaikšto, niekas jų nelanko, tik personalas juos ir apkrečia. Vat čia tai nelaimėliai - ir visi kiti, kurie dėl bet kokio sutrikimo atsidūrė ligoninėje. Va ten tikri židiniai.

E

E portretas
Egle aptverkit spigliotą vielą kad vaikai neprieitu

kaunas

kaunas portretas
straipsnio pavadinimas neatitinka tikroves, nuotraukose nemaciau nei vieno burio, gal as akla?straipsnis apie nieka
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių