Quantcast

Kauniečio boksininko pažadas: pasaulis bus šokiruotas!

  • Teksto dydis:

"Tai bus viena reikšmingiausių dvikovų 2019-aisiais", – pabrėžė visame pasaulyje garsios "Top Rank" organizacijos vadovas Robertas Arumas. Jai atstovaujantis Egidijus Kavaliauskas jau šį šeštadienį stos į mūšį dėl WBO pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono titulo.

31 metų kaunietis legendinėje Niujorko arenoje "Madison Square Garden" surems pirštines su Terence‘u Crawfordu. 32 metų amerikietis – tituluočiausias iš iki šiol buvusių lietuvio priešininkų. T.Crawfordas nepralaimi jau daugiau nei dešimtmetį. Per tą laiką jis nugalėjo visus 35 varžovus, iš jų 26 – nokautais, o balandį įveikė britą Amirą Khaną ir apgynė WBO pasaulio čempiono titulą. Tačiau labiausiai jį išgarsino 2017 m. rugpjūtį užfiksuotas pasiekimas. Amerikietis patiesė Juliusą Indongo iš Namibijos ir savo rankose laikė visų keturių pagrindinių profesionalaus bokso organizacijų (WBC, WBA (Super), WBO ir IBF) pasaulio čempiono diržus. Po šio žygio jis persikėlė į sunkesnio – pusvidutinio svorio kategoriją.

 

 

Lietuvos boksininkas per savo karjerą profesionalų ringe yra laimėjęs 21 dvikovą (iš jų 17 – nokautais) ir vieną užbaigęs lygiosiomis. Pastarąjį kartą "Mean Machine" ("Nuožmioji mašina" – angl.) vadinamas E.Kavaliauskas pergalę šventė pernai lapkritį – privertė kapituliuoti Nikaragvos atstovą Roberto Arriazą. Tiesa, vėliau, 2019-ųjų kovą, vykusi kauniečio akistata su 33-ejų metų amerikiečiu Ray'umi Robinsonu baigėsi lygiosiomis.

Neseniai T.Crawfordas pareiškė, kad su E.Kavaliausku nesitiki lengvo pasivaikščiojimo.

 

 

"E.Kavaliauskas – dviejų olimpinių žaidynių dalyvis, pasaulio čempionato prizininkas, tad būtų neapdairu jį vertinti kaip eilinį varžovą. Jis neturi ką prarasti, todėl yra dar pavojingesnis", – pripažino amerikietis.

Vis dėlto jis pabrėžė savo statusą.

"Geriausias pasaulio kovotojas pasirodys didžiausio masto renginyje. Vienodai rimtai ruošiuosi visiems išbandymams, šis irgi ne išimtis", – sakė T.Crawfordas.

 

 

Pasitikėjimu savo jėgomis prieš mūšį spinduliuoja ir pats E.Kavaliauskas.

"Privalau laimėti šitą kovą. Pamatysite, visas pasaulis bus šokiruotas", – žada kaunietis.

Viena reikšmingiausių kovų Lietuvos bokso istorijoje Niujorke vyks vietos laiku šeštadienį. Tiesa, planuojama, kad lietuvis į ringą žengs, Lietuvos laiku jau sekmadienį, maždaug 5 val. ryto. Prieš tai sirgalių kraują kaitins ruso Vladimiro Nikitino ir airio Michaelo Conlano mūšis, vėliau dėl IBF pasaulio lengvo svorio kategorijos pasaulio čempiono diržo susikaus Richardas Commey ir Teofimo Lopezas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

justas

justas  portretas
8 15 jau kauno tiesa tylu nu bl nch jus Kaunietis kalesi o jus dar nieko neparaset

Antanas

Antanas portretas
Lavonas jai prapisi nesi saibas

ВЛАДИМИР

ВЛАДИМИР portretas
ПОБЕДИ АМЕРИКОСА
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių