Quantcast

Kauniečiams – šimtai naujų darbo vietų

Du šimtai – tiek naujų darbo vietų 2016-aisiais kauniečiams sukurs skandinavų kapitalo elektronikos gamybos paslaugų bendrovė „Kitron“. Pusantro šimto naujokų jau mina įmonės slenkstį, dar penkiasdešimt žmonių ketinama įdarbinti artimiausiu metu. Augimą bendrovė planuoja ir kitąmet.

Investuoja į darbuotojų ugdymą

Naujų darbuotojų poreikį lemia sparčiai augančios eksporto apimtys, dėl to didinami gamybos pajėgumai. Į „Kitron“ kolektyvo gretas priimami tiek aukštos kvalifikacijos inžinieriai, tiek specialaus išsilavinimo neturintys darbininkai. Įmonė daug investuoja į personalo mokymą.

„Elektronikos pramonėje patirties neturinčius naujus darbuotojus apmokome, todėl galime priimti vos mokyklas baigusius jaunuolius ar anksčiau kitokio pobūdžio darbą dirbusius vyresnius žmones. Kandidatų neskirstome pagal lytį ar amžių, svarbiausia yra žmogaus požiūris – noras mokytis, įgyti naujų įgūdžių“, – teigia „Kitron“ personalo vadovė Aušra Antanavičienė.

Specialistė pastebi, kad anksčiau gamybos srityje nedirbę žmonės kartais baiminasi iš pirmo žvilgsnio sudėtingų įrengimų, tačiau pradėję dirbti netrunka juos perprasti.

„Esame aukštųjų technologijų įmonė, tad natūralu, kad, prieš imantis darbų, šį tą išmokti reikia visiems. Tačiau patys darbai yra aiškūs ir nesudėtingi“, – apie didelės kvalifikacijos nereikalaujantį darbą pasakoja bendrovės atstovė. Mokymai naujiems darbuotojams vidutiniškai trunka apie dvi savaites.

Į gamybą – iš prekybos

Personalo vadovės žodžius savo istorija iliustruoja vos daugiau nei metus bendrovėje „Kitron“ dirbanti Aistė Starcevienė. Per šį laiką moteris jau spėjo palypėti keletu karjeros laiptelių, nors iki tol gamybos srityje jokios patirties neturėjo.

„Visada dirbau prekyboje, su žmonėmis, nieko panašaus į tai, ką veikiu dabar, nebuvau dariusi. Žinoma, pradžioje buvo labai baisu – viską matai pirmą kartą, atrodo, nieko nesugebėsi. Tačiau gavau gerą mokytoją ir darbą greitai perpratau. Pačiai sunku patikėti, kad per metus pakeičiau jau tris pozicijas, o juk atėjusi neturėjau nė menkiausio supratimo apie šį darbą. Tačiau jis patiko, ėmiau gilintis, ir štai rezultatai“, – įspūdžiais dalijasi litavimo komandai vadovaujanti „Kitron“ naujokė.

Jaunos moters sprendimą keisti darbą lėmė noras daugiau laiko skirti šeimai. „Prekyboje darbo valandos labai ilgos, nebematydavau savo vaiko. Kai penkiametė dukra močiutę ėmė vadinti mama, patyriau šoką ir nusprendžiau nedelsdama kažko imtis“, – pasakoja A.Starcevienė.

Pirmąjį pusmetį „Kitron“ ji dirbo kaip laikina darbuotoja. „Ramia širdimi palikau stabilų darbą. Buvau įsitikinusi, kad į prekybą galėsiu sugrįžti visada. Tačiau tokių minčių tikrai nekyla. Man labai tinka pamaininis darbo grafikas, visada laiku mokamas stabilus atlyginimas, visos socialinės garantijos, gera atmosfera, švarus ir šiltas cechas. Žavu, kad yra nemažai žmonių, kurie čia dirba jau daug metų. Yra net pensinio amžiaus kolegių ir niekas jų nespaudžia, kad laikas išeiti. Kiekvienas darbuotojas čia vertinamas ir tai suteikia saugumo jausmą“, – pasakoja pašnekovė.


Šiame straipsnyje: Kitronįmonėsdarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Darbuotojas

Darbuotojas portretas
Kitrone dirbantys visi skundziasi, bet streikuot bijo, o dabar gi pats metas, kai jie cia plestis nori. Sakot pasalpa moka, tai gerai reiskiasi neturit ko prarasti, kitur gausit ta pati, reikia tik vieningumo. kaip manot jie pasirodytu dabar pries visus, kai pas juos zmones neateina i darba, nes nenori dirbti? Reikia streikuoti visiems ir tai daryti viesai, kas siais laikais tikrai nesunku.

Gitana

Gitana portretas
Esu patenkinta ,kad atejau dirbti i Kitron. Del algos nesiskundziu, dirbu gamyboje. Kaip sakoma kuo daugiau uzdirbame tuo daugiau norime. Mes lietuviai niekada nebusim sotus. Mums vis mazai ir mazai. Bet kas liecia darba,patinka si srytis,tvarkinga.nematau ten nieko kenksmingo. Nes matyt nesate dirbe kenksmingomis salygomis. Atejus cia tikrai nudziugau.zmones draugiski,visada pades,paaiskins. As tik galiu gerai atsiliepti apie sia imone. Pokalkas neturiu jokiu nusiskundimu. Patinka tai,kad gali tobuleti,mokintis. Ir noro turint gali siekti kvalifikacijos kelimo. Dirbu elektronikos sryti daugiau nei 7m ir tai tikrai mano darbas. Esu darboholike,bet ir noriu,kad mano lukescius patenkintu. Pokalkas taip ir yra. O jus tinginiu panciai,norit nedirbti ir gauti pinigus. Pirmiausiai jus irodykit ar jus esate verti tokio atliginimo. Parodykit,ka mokat,ka sugebat,ka mastot. Rodykit iniciatyva. O ne liezuvauti ir rasyti nesamones.

Tučkus

Tučkus portretas
Nereikia mokėti mokesčių ES + arčiau vežti nei iš Kinijos, vadinas pelno lieka mokant minimumą....
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių