Quantcast

Kauniečiai skundžiasi: žolės okupavo ne tik kiemus

Kauniečiai skundžiasi, kad įvairiose miesto vietose suvešėjo nepjaunama žolė. Pro ją negalima patekti net į vaikų žaidimo erdves.

"Kauno diena" sulaukė kelių skaitytojų laiškų iš skirtingų miesto vietų dėl nenupjautos žolės. Ji tiesiog pasiglemžė vaikų žaidimo aikšteles, suoliukus.

"Pažiūrėkite, žolė didesnė nei mano vilkšunis. Vaikai tikrai neina čia žaisti, manau, tėvai neleidžia, kad erkių nepasigautų. Aš ir pati retai čia šunį vedžioju, nes ir jam jau buvau erkių ištraukusi", – skundėsi dėl netvarkos viename Taikos prospekto kiemų kaunietė Julija.

Pažiūrėkite, žolė didesnė nei mano vilkšunis.

Kitas skaitytojas atsiuntė nuotraukas iš Pramonės prospekto. "Aplink savo namą mes dar apsipjauname, bet to bendro ploto prižiūrėti nėra kam. Taip ir gyvename džiunglėse", – savo nuomonę išsakė Petras.

Kitas gyventojas nurodė, kad aukštos žolės suvešėjo ir Miško gatvės prieigoje.

"Vejų šienavimo paslaugos teikiamos priklausomai nuo poreikio – vieną ar du kartus per mėnesį. Šienavimo sezonas buvo pradėtas gegužės 4 d. Paslaugos teikiamos prioritetine tvarka, pradedant nuo centro, toliau keliaujant po lankomiausias vietas, tokias kaip parkai, skverai, Nemuno sala ir pan. Paskui aptarnaujamos pagrindinių gatvių žaliosios zonos, vėliau – įvažos į miestą. Tada sąraše rikiuojasi viešosios erdvės, kuriose vyksta renginiai, minėjimai, ar šventės. Vėliau žolė pjaunama daugiabučių namų teritorijose, jose įrengtose vaikų žaidimo ar sporto aikštelėse. Vykdomi papildomi vienkartiniai užsakymai miško parkuose, šalia pėsčiųjų takų, upių pakrančių ar šlaitų", – "Kauno dienai" komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Ji priminė, kad, vadovaujantis Kauno miesto tvarkymo taisyklėmis, gyventojai turi patys pasirūpinti aplinka aplink daugiabučius namus ir pjauti žolę 50 m atstumu nuo pastato.

"Taigi, daugiabučių namų administratoriai, bendrijos privalo organizuoti ir vykdyti žolės pjovimo darbus savo teritorijose, taip pat ir jose esančiose vaikų žaidimo aikštelėse, teritoriją šienauti periodiškai taip, kad žolės aukštis būtų ne daugiau kaip 12 cm. Bendrovė "Kauno švara" pagal sutartį su savivaldybės administracija šienauja priskirtus žaliuosius plotus, taip pat pjauna žolę daugiabučių gyvenamų namų (bendrijų), kurie sudarę kiemų teritorijų priežiūros sutartis", – apie tai, kad ir patys gyventojai turi prisidėti prie gražesnio Kauno, priminė specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyvenom

Gyvenom portretas
Pramonės 89. Žolę per vasarą nupjaudavo 2 kartus. Kaip ir apkarpydavo krūmus. Kas mėnesį sityservic plėšdavo virš 13 e... Vien nuo mūsų namo per vasarą gaudavo virš 2000 e. Bet tu tik pabandyk įkurti savo bendriją ir išsivaduoti iš šitų banditų gniaužtų... Vienas Dievas žino, ką ten seime šitos bendrovės patepę, pabučiavę ir paglostę, kad taukuotieji tokius įstatymus priėmę.

Anonimas

Anonimas portretas
Zoliu apaugimas Kauno sopulys,ar ne laikas ipareigoti bendrijas sienautis savo teritorijas prie didziuju gatviu.Miestas nupjauna metra nuo saligatvio o toliau teritorija iki namu, zoles iki bambos.

Edi

Edi portretas
Apie kokia zole mes kalbam, kai dar sakos nevestos, saslavos siuksliu maisuose nuo karantino pradzuos stovi aplink kiemus. Atvaziuokit paziuret, pasivaiksciokit aplink statoma ledo arena, tarp Kovo 11-osios g. 30 ir 40 namu...
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių