Quantcast

Kauniečiai renka merą ir tarybos narius

Šiandien kauniečiai renka merą ir naują miesto tarybą. Rinkimų apylinkės duris atvėrė 7 val. ryto, o balsavimas baigsis 20 val. vakaro. Preliminarūs rezultatai gali paaiškėti pirmadienio naktį.

Dėl Kauno mero posto varžosi septyni kandidatai. Lietuvos centro partija iškėlė Rūtą Andriuškevičienę, Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas – Gintaras Černiauskas. Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis į merus iškėlė Simono Kairio kandidatūrą, visuomeninio komiteto „Vieningas Kaunas“ kandidatas – Visvaldas Matijošaitis, Darbo partijos – Martynas Maulė, partija „Tvarka ir teisingumas“ į mero postą siūlo Antaną Navakauską, o Tėvynės sąjunga– Lietuvos krikščionys demokratai – Jurgitą Šiugždinienę.

Atėję balsuoti kauniečiai rinkimų biuleteniuose taip pat galės rinktis iš devynių sąrašų – tiek partijų ir rinkimų komitetų iškėlė kandidatus į Kauno miesto savivaldybės tarybą.

Savo atstovus į miesto tarybą siūlo: partija „Tvarka ir teisingumas“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, visuomeninis komitetas „Vieningas Kaunas“, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, Darbo partija ir Lietuvos centro partija. Sąrašuose – nuo 21 iki 48 kandidatų.

Teisę dalyvauti rinkimuose turi Lietuvos Respublikos piliečiai, kurie rinkimų dieną yra ne jaunesni kaip 18 metų. Rinkimuose nedalyvauja piliečiai, teismo pripažinti neveiksniais.

Norint balsuoti reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (asmens tapatybės kortelę, pasą, gimimo liudijimą). Rinkėjo kortelė nėra būtina.

Rinkėjas, pagal savo deklaruotą gyvenamąją vietą atėjęs į savo rinkimų apylinkę, gauna du rinkimų biuletenius: vieną balsuoti už kandidatą į merus, kitą – už savivaldybės tarybos narius.

Mero rinkimų biuletenyje reikia pagal pavyzdį pažymėti vieną kandidatą, už kurį norima atiduoti savo balsą.

Savivaldybės tarybos narių rinkimų biuletenyje yra pateiktas politinių partijų ir visuomeninių rinkimų komitetų sąrašas. Rinkėjas turi išsirinkti vieną norimą sąrašą ir pažymėti jį biuletenyje pagal pavyzdį. Iš šio sąrašo galima reitinguoti penkis kandidatus – pagal pavyzdį suteikti jiems pirmumo balsus.

Savivaldybių tarybų rinkimai – vieninteliai rinkimai, kuriuose galima balsuoti tik Lietuvoje, užsienyje gyvenantys lietuviai balsuoti negali. Šiuose rinkimuose gali dalyvauti Lietuvos Respublikos piliečiai, teisę gyventi Lietuvos Respublikoje turintys kitos Europos Sąjungos valstybės narės piliečiai ir kiti asmenys, kurie nuolat gyvena Lietuvos Respublikoje ir turi šią teisę patvirtinantį dokumentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Įdomu kiek tokie 'rinkimai' krabui kainavo, kurios dabar balsų 'skaičiuotojos' ims nuo laiptų kritinėt?.. nes - kam tie liudininkai.

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
O AŠ DRĄSIAI JAU GALIU SVEIKINTI MERĄ MATIJOŠAITĮ ,NES ISITIKINĘS,KAD NORMALŪS KAUNIEČIAI JĮ IŠRINKO.NA O GAIDŽIAI KONSERBANKĖS,PEDOFILŲ GYNĖJAI IR KITI PADUGNĖS,GALI SAU Į KILNĄ ISIKASTI,JAI NEPATINKA.

Julija

Julija portretas
Kodėl mes kišame savo nosis į asmeninį p. Matijošaičio gyvenimą ? Jo reikalas su kuo jis miega, ką valgo, kur atostogauja. Pavyduolių Kauno daugiau negu žvaigždžių danguje. O jo gyvenimo draugė man asmeniškai graži moteris. Sėkmės šiai porai.
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių