Quantcast

Kauniečiai pataria saugoti galvas: stogus padengė pavojingi varvekliai

  • Teksto dydis:

Pastarąją savaitę Kauną kaustė šaltukas, tad ties pastatų stogais susiformavo pavojingi varvekliai. Šiomis dienomis kiek atšilus jie gali nugarmėti tiesiai ant praeivių galvų.

Portalo kauno.diena.lt skaitytoja Jolanta pasidalijo keliomis nuotraukomis, kuriose matyti nukarę dideli varvekliai. Moteris tikino, kad nesusilaikė jų nenufotografavusi, mat jų dydis – įspūdingas.

„Daug vaikštau po miestą ir matau, kad nemažai stogų apraizgė varvekliai. Kai kur jie labai aukštai, tai negalima pasakyti, kokio jie dydžio, tačiau šie prie garažų buvo tiesiog milžiniški. Esu vidutinio ūgio, tad kai kurios ledo ietys buvo vos ne pusės mano ūgio. Kai kurie varvekliai ir labai stori, beveik kumščio pločio. Buvau sužavėta. Bet, žinoma, tokios ledo iltys kelia ir nerimą – gali ką nors sužeisti. Gal šios, esančios prie garažų, ir nieko neužmuš, nes čia vaikšto mažai praeivių, tačiau tos, kurios kabo ant gyvenamųjų namų, tikrai gali ne juokais sužeisti ar sugadinti turtą“, – savo pastebėjimais pasidalijo kaunietė.

Skaitytojos nuotr.

Moteris svarstė, kur reikėtų kreiptis, kad varvekliai nuo pastatų stogų būtų nudaužyti. Ji tikino, kad nuosavų namų kvartaluose tai nėra didelė problema, nes namai paprastai būna aptverti, tad ir varvekliai patenka į privačias valdas. Tačiau daug nesaugiau yra viešose miesto vietose, kuriose nuolat zuja žmonės.

Tokios ledo iltys kelia ir nerimą – gali ką nors sužeisti.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, kas turi pasirūpinti varvekliais. Miesto savivaldybės atstovai nurodė, kad pirmiausia dėl varveklių nudaužymo gyventojai turėtų kreiptis į pastato valdytoją – bendriją ar būsto administratorių, kuris turi pasirūpinti saugumu. Tačiau žmonės galėtų apie pavojingus varveklius pranešti ir seniūnijoms, jos galėtų perduoti informaciją pastatų savininkams ar valdytojams bei įpareigoti pašalinti varveklius.


Šiame straipsnyje: varvekliaipavojingi varvekliairagina saugokit varvekliųskaitytojo naujienaLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dija

Dija portretas
Rusų laikais visada buvo varvekliai po šalčių , atodrėkių metu ir niekas ju nedauzė,patys atitirpe nukrisdavo prie namo kampo.Neteko girdėti ,kad kam ant galvos būtų nukritę.Reikia eiti šaligatvių o ne pakampiais ir nekliudys krentantys varvekliai.

Ajajai

Ajajai portretas
Varvekliai. Stogus padengė. Nieko sau varvekliai, greičiau jau naudingi, negu pavojingi, sakyčiau. Mūsų laikais varvekliai karodavo nuo stogų, bet jau tikrai ne "dengdavo"... Ar nevertėtų neišmanančius kalbos rašeivas trenkt velniop iš laikraščių ir varyt varveklių daužyt? Tokiam darbui didelio išsilavinimo tikriausiai nereikia.

Būtina

Būtina portretas
Nešioti apsauginius šalmus - galva bus apsaugota, vilkėti apsaginę liemenę - gerai būsi matomas visą parą — tereikia papildomai tiek nedaug ir JŪS SAUGUS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių