Quantcast

Kauniečiai kviečiami prisiminti skaudžias istorijas ir pagerbti Birželio 14-osios aukas

Kitą savaitę minėsime 82-ąsias Gedulo ir vilties dienos metines. Birželio 14-ąją Kaunas prisimins masinius trėmimus, pagerbs aukas, politinius kalinius ir visus nukentėjusius nuo sovietinio režimo. Tądien mieste numatyti minėjimai, kariliono muzikos koncertas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, tremtinių ir politinių kalinių pavardžių skaitymo akcija „Atminties neištremsi“.

„Ši diena primena itin skaudžius įvykius, kurie visada liks mūsų istorijos dalis. Susimąstykime, o svarbiausia – prisiminkime tuos, kurie kentėjo ir žuvo vardan mūsų visų laisvės. Net ir sunkiausiais laikotarpiais Lietuvos žmonės neprarado vilties ir pasiryžimo kovoti. Gedulo ir vilties diena – priminimas apie Lietuvos tautinės vienybės jėgą bei solidarumą, kurie buvo ir yra svarbiausios vilties šaltinis“, – dalinosi Kauno miesto mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Gedulo ir vilties dienos minėjimas prasidės birželio 14-ąją 11.30 val. gėlių padėjimu prie Kovotojų už Lietuvos laisvę Motinai paminklo  Ramybės parke ir Kauno geležinkelio stoties perone. 

Nuo 11.50 val. nukentėjusieji bus prisimenami prie Nežinomo kareivio kapo ir Laisvės paminklo Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Čia bus pagerbiamos ir Ukrainoje vykstančio karo aukos.

Artėjant vidurdieniui, 11.59 val., jau šeštus metus minutei sustos pagerbti nuo tremties bei kalinimų nukentėjusius tautiečius tylos minute. 12 val. vyks šv. Mišios Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje tragiškiems įvykiams atminti. 

12 val. Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, prie Amžinosios ugnies, skambės tremtinių ir politinių kalinių vardai bei pavardės. Aštuntą kartą organizuojamoje skaitymo akcijoje „Atminties neištremsi“ planuojama įgarsinti 10 tūkst. ištremtųjų likimus. Prie jos prisijungti gali visi norintieji. Registracija – čia.

Vakare, nuo 18 val., Vienybės aikštės prieigose vyks kariliono varpų muzikos koncertas. Jį kauniečiams dovanos karilionininkė Austėja Staniunaitytė-Proietta. 

Išsami renginių programa – čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SĄŽINĖS VERTĖ ...... KO VERTA?

SĄŽINĖS VERTĖ ...... KO VERTA? portretas
Nebuvau dar gimusi tais baisiais laikais .Bet daug girdėjau klaikių dalykų.... Buvom iškovoję nepriklausomybę ir nesugebėjome išsaugot.... Pamažu viską draudžia . Bent savarankiškai nepriklausomai galėtumėm save išmaitint...----TAI BAISESNĖ VERGOVĖ NEGU PRIE RUSŲ--- MES JIEMS MALONĘ DARĖM----MAITINOM.... AR SUVOKIAT PRASMĘ???? Žuvininkystė baigta ,kailinių žvėrelių auginimas -- o ten ir mėsa ..... gyvulininkystė ir augmenijos maisto kultūros naikinimo ratas įjungtas... NES esam civilizuoti .. .TIE KURIE MUS IŠ ATLIEKŲ ŠERS LAUKINIAI ? Būsim jau ne kolonija o rezervuaras--- ar suvokiat ?.... Išrinktieji UŽDRAUDĖ savaitgaliais gyvulių išmatas tvarkyt....atvykusiems savaitgaliui smirda... asilai nelaimingi [ nenoriu pasiūsti ant trijų raidžių] ...Super mamytė pasiskundė , kai parduotuvėje pamatė jos vaikas įpakuotą maisto produktą paršiuką... net straipsnį parašė.. tipo išsigando.. O KIRMINŲ ?. PROPAGANDA EINA IŠNAIKINIMUI PASIGAMINTI MAISTO PRODUKTUS .Nors kiek likim oriais.....

SĄŽINĖS VERTĖ ...... KO VERTA

SĄŽINĖS VERTĖ ...... KO VERTA portretas
Labai skauda... Suomija ... ,Lenkija ,Danija, JAV.... Rumunija civilizuotos ar laukinės valstybės ? Jos nediskutuoja ir augina AUDINES,GYVULIUS.. .06 dieną seimas svarstė kad reikia LIETUVOJE UŽDRAUSTI kailinių žvėrelių auginimą . Labai prieštaravo PRANSKIETIS ,ĄŽUOLAS ,LYG TAI ŽEMAITAITIS... LYDERĖ NAIKINIMUI Gabrielė .... ,, TUŠTI NARVAI" ,kurią kažkas finansuoja -190000 eurų . Iš gailesčio žvėreliams - NESĄMONĖ. ??Šį verslą atnešė gamtos mylėtojas TADAS IVANAUSKAS ..Nesenai uždraudė vidaus vandenyse žvejybą --- žuvis atidavė rusams...... OLANDIJOJE FERMERIAI SRUTAS KARVIŲ LAISTO.... nes reikalauja 30 procentų panaikinti galvijų --- bezdi ... šildo klimatą....DURNIAI ... AIRIJA per 3metus naikinti turi 200000 karvių.....EKOLOGIŠKOS TRĄŠOS--GYVULIŲ , PAUKŠČIŲ IŠMATOS. Tai kaip tos daržovės , grūdai ,bulvės? LIETUVOJE UŽSUKTAS RATAS NAIKINIMO... Ar mes neįgalūs tokie ,kad patys negalim save išmaitinti ir nors čia nepriklausomi būti...tikri kvailiai ,kurie klykaujat ,kad smirda ..

Tremtinio vaikas

Tremtinio vaikas portretas
Labai išsamus ir prasmingas "Lietuvių genocido" paminėjimas Kaune. Reikėtų suglobalizuotų rajonų valdžios atstovams pasimokyti iš kauniečių. Ir nekiškit (komentatoriai) sovietmečio profesoriaus landzbergio-valstybės vadovo. Jis rusų okupacijos metu 'sėdėjo šiltai' ir reikšmingai, su trėmimo atmintimi negalima jo sieti nes gyveno "kitame pasaulyje".
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių