Quantcast

Kauniečiai išskėstomis rankomis pasitiko „Nacionalinę ekspediciją“

„Nacionalinės ekspedicijos“ kelionė baigėsi ten pat, kur ir prasidėjo – Kaune. Ekspedicijos laivai šiemet bures pakėlė paskutinį kartą – kelionių ciklas per Baltarusiją ir Latviją, pasirodysiantis jau rudenį, bus paskutinis. Deja, projekto pabaigą Vytauto amfiteatre šventė ne visi ekspedicijos dalyviai.

Dalyvius pasitiko triukšmingai

„Nacionalinę ekspediciją“ kauniečiai pasitiko itin džiugiai ir su ovacijomis. Prieplaukoje keliautojus sveikino orkestras, o ekspedicijos dalyviams rankas spaudė ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. „Ačiū už tokį įspūdingą sutikimą“, – susirinkusiems dėkojo vienas pažintinio projekto sumanytojų, žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Keliautojai į krantą išlipo su šypsenomis, eidami lingavo į taktą ir noriai mojavo susirinkusiems.

Pagerbė tylos minute

Džiaugsmingos keliautojų sutiktuvės pareikalavo ir šiek tiek rimties. Vienas ekspedicijos kapitonų, pirmajai „Nacionalinei ekspedicijai“ laivą pastatęs Klaipėdos jūrų muziejaus laivybos istorijos skyriaus vyriausias muziejininkas Romas Adomavičius, liepos 2 d. dingo Kuršių Mariose nublokštas bangos. Kaip žinoma, R. Adomavičius plukdė pirmąjį ekspedicijos laivą į Raudondvaryje vykusią visų ekspedicijos laivų sąplauką. Deja, patyrusiam kapitonui nebuvo lemta grįžti į krantą. „Netekome brangaus bičiulio, (...) tad visus kviečiu pagerbti Romo Adomavičiaus atminimą tylos minute“, – susikaupti kauniečius pakvietė ekspedicijos dalyviai.

Ekspedicija pažėrė įdomybių

Vytauto amfiteatre susėdę ekspedicijos dalyviai noriai dalijosi kelionės įspūdžiais. „Įsitikinau, kad Lietuva nuostabi. Kuo labiau ją pažįsti, tuo labiau įsimyli“, – nedaugžodžiavo E. Jakilaitis.

Įsitikinau, kad Lietuva nuostabi. Kuo labiau ją pažįsti, tuo labiau įsimyli.

Dalyviai pripažino, jog kelionėje kiekvienas atrado kažką įdomaus. Prof. Alfredas Bumblauskas kėlė minioje ovacijas pasakodamas apie kadaise Kėdainius siekusią Žemaitiją, o štai gamtininką Selemoną Paltanavičių labiausiai sužavėjo latviškos Joninės.

„Jei palygintume, tai mes visai jų nešvenčiame. Latviai švęsti pradeda jau 21 dieną ir nustoja skaičiuoti laiką. Pradeda jį skaičiuoti gal jau 25 dieną vakarop“, – pasakodamas kelionės įspūdžius susirinkusių veiduose šypsenas kėlė gamtininkas.

Penktosios „Nacionalinės ekspedicijos“ nuotykius žiūrovai televizijos ekranuose galės išvysti jau šį rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam pirmam lia-lia

tam pirmam lia-lia portretas
- o kam tu į mylmero plikę su plyta? A???

Dikas

Dikas portretas
Ypatingai Prof.Bublauskas,is Mazyli pavadino,niekam nezinomo profesoriaus vardu.Kur buvote jus prof.Bublausko,o Mazylis surado,Nepriklausomybes akta,o buvote jus gerbiamas profesoriau?As ziuriu "nacionaline ekpesidicija'.kaip i komedija.

kas

kas portretas
lieka delfi propogandos sului keliauti ir liaupsinti save su chebra kazkodel toliau europos pabijojo .....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių