Quantcast

Kauniečiai išsigandę: o jeigu kranas nugrius?

Viešojo transporto stotelėje laukiančius kauniečius išgąsdino virš galvų stovintis kranas. Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pažeidimų nemato, bet patikino, kad ten, kur sunkiasvoriai kranai, visada yra rizika.

Judrioje miesto vietoje – ties Lituanikos žiedu – autobusų ir troleibusų laukiantys keleiviai pasijuto nesaugiai: pakėlę akis į viršų pamatė virš galvų stūksantį kraną. Žmonės tikino, kad sunkiasvorio krano atsvaros dalis iš statybų vietos buvo gerokai išlindusi ir nelaimės atveju būtų užgriuvusi tiesiai ant stotelės "Kauno pilis", esančios Šauklių gatvėje.

"Kiek žinau, po kranu žmonių negali būti, o čia tiek išsikišusi betoninė atsvara. Ji yra visiškai virš stotelės paviljono. Gerai, kad stipresnio vėjo nėra. Tikrai nesaugu", – sakė viešojo transporto stotelėje stovėjęs ir prisistatyti nenorėjęs vyras.

VDI specialistai iš pradžių informavo, kad kranai iš niekur nevirsta, todėl greičiausiai pavojaus nėra. Vis dėlto Valstybinės darbo biržos Kauno teritorinio skyriaus vedėjas Mindaugas Balašaitis sakė, kad ten, kur stovi tokia technika, visada yra šiokia tokia rizika, todėl Kauno skyriaus specialistai nuvyko į Jonavos g. 30 vykdomas statybas ir pateikė savo išvadas apie darbų saugą šiame objekte.

"Apsilankėme nurodytoje vietoje, įvertinome situaciją ir pabendravome su darbų vadovu. Tai, ką matome, nėra pažeidimas, nes darbo saugos taisyklėse nurodoma, kad virš žmonių galvų negali būti vykdomi krovinio perkėlimo darbai. Krano atsvaros konstrukcijos gali išlįsti iš statybvietės ir laikoma, kad tai pavojaus nekelia", – aiškino M.Balašaitis.

Jis sakė, kad darbus vykdančios įmonės atstovas prižadėjo viską organizuoti taip, kad kranas tilptų jų aptvertoje teritorijoje. Taip kauniečiams nereikės be reiko jaudintis dėl savo saugumo, o statybų nedrums darbo inspektorių vizitai.


Šiame straipsnyje: kranaspavojuskauniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Kaip - nera pazeidimas? Kranas zmonems virs galvu ir cia ne pazeidimas? Kaip dar nusisnekes tos atsakingos "galvos"? Joks kranas negali buti islindes zmonems virs galvu,nes esame mate ir per feisbuka ir per zinias,kaip virsta kranai,ypatingai paputus stipriam vejui,o toks vejas buvo ir ketvirtadieni ir penktadieni. Gal laikas vadovautis ne kazkokiomis taisyklemis,o sveiku protu? Jeigu atsitiks nelaime,tokie valdininkai,aisku,ieskos iesmininko,kad suverstu beda.

nana

nana portretas
Nekaip atrodo. Jei šalia gyvenčiau - nelabai patiktų.

...

... portretas
Nieko, škvalas spėriai link Kauno lekia, gal bent jis tvarką padarys.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių